Skocz do zawartości

Szukam chętnych do wypadu w polskie góry koniec sierpnia

piateks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie. Chętnie bym wyskoczył w góry pod koniec sierpnia na tydzień. Planuje raczej nocleg w tym samym miejscu i objeżdżać sobie okolicę. (głównie po szosie)

Normalnie dziennie chciałbym robić koło 100-120 km. Oczywiście jak trzeba będzie więcej to się zrobi więcej :). A jak zapragniemy odpoczynku to jednego dnia można zrobić i 50 :). Generalnie nasz dzień widzę tak: 8-9 rano zaczynamy jeździć. Kończymy ok. 15-16 i idziemy coś zjeść :). W dalszej części dnia relax.

2 miejscówki by mnie interesowały. 1szy wariant to okolice Karpacza i tam pojeździć po okolicznych szosach. W tym wypady do Czech.

2gi wariant to Zakopane i okolice. I tam jazda częściowo po słowackich drogach, które są dużo lepsze niż polskie. Jeśli w grę wchodziłoby Zakopane chciałbym zrobić tzw. pętle tatrzańską w 1 dzień, która wynosi ok.210 km.

Sprawa transportu - jestem z Warszawy więc jechałbym do Zakopca najprawdopodobniej pociągiem. Do Karpacza już się robi większy problem bo pociągiem też dojadę ale będę w nim musiał spędzić dużo więcej czasu ale innej opcji póki co nie widzę.

Tak więc jeśli ktoś byłby zainteresowany to dawajcie znać :). Jestem elastyczny jeśli chodzi o propozycje. Może jakaś jeszcze inna miejscówka? Czemu nie?

Jeśli chodzi o wiek potencjalnych towarzyszy, to tak do 30stki myślę, że ok :). Sam mam 21 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...