Skocz do zawartości

[Serwis] Niepolecane serwisy rowerowe

endless11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na pewno wiele razy staliście się ofiarą żałosnych serwisów rowerowych, które nie dość, że was ograbiły z kasy to spartoliły to co miały naprawić. Uważam, że warto aby zaistniał taki wątek aby móc ostrzegać przed partaczami, którzy próbują nas oszwabić. Jak mówią lepiej jest uczyć się na cudzych błędach.

Pierwszym serwisem, który trzeba wpisać na listę to serwis w Dąbrowie Górniczej (Dąbrowa Górnicza ul. Limanowskiego). Gościu (dziadek), który kaleczy tam sport nie ma pojęcia o rowerach no chyba, że o jubilatach itp. Najgorsze jest to, że jak coś spartoli próbuje wcisnąć ciemnotę,że tak ma być a poza tym bierze za swoje żałosne usługi bajońskie sumy. Odradzam

Aha między innymi Kross podaje go jako swojego serwisanta a gościu jak mi ustawił tarczówki to tarcza o obudowę zacisku tarła a dziadek na to, że nie ma co się przejmować i trzeba jeździć, żałosne

• 2 tygodnie później...

Ja z kolei przestrzegam przed serwisami w sklepach ogólnosportowych. Pracowałem jakiś czas w jednym takim i oto moje spostrzeżenia...

1) Brak wielu potrzebnych narzędzi

2) Przykładowy przegląd typu full serwis gdzie płacimy ponad 100 zł w normalnym serwisie serwisanci powinni rozkrecic niemalże wszystko, wyczyścic, nasmarowac i skrecic ponownie. W sklepie ogolnosportowym tak nie jest, rower robiony jest pobieżnie (jak cos sie kreci to po co tam zagladac :icon_question: )

3) Rowery skręcone na sklep są skręcone źle, lub bardzo źle (nierówno podkręcane śruby, rozcentrowane koła, źle ustawione klocki hamulcowe, zapowietrzone hamulce).

Jednym slowem totalna porażka, choć uważam ze serwianci mieli umiejetnosci to ich podejscie budzi wątpliwości....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...