Skocz do zawartości

[rower]full do 7000zl, 100mm

mess

Rekomendowane odpowiedzi

Przystawiam sie do kupna roweru, chce zeby to byl full, byl "szybki" a zarazem komfortowy, cos na maratony, po kupnie nie planuje zadnych zmian przez jakis czas, jedynie opony. W tej chwili po glowie chodzi mi Anthem x2 2010, ale moze jakies inne propozycje? Vipera juz widzialem, i sam nie wiem w sumie, Giant bardzo pozytywne opinie zbiera.

nie zauwazylem wczesniej dzialu odpowiedniego, przepraszam i prosze o przeniesienie topika w odpowiednie miejsce :)

o matko, jaka pomylka hehe, stargowany na 8000 a nie 7000 :D, wczoraj troche ciezki wieczor byl ;) anthem x3 jest za 6800. Wysylalem tez maila do czlowieka od santy z zapytaniem, 8400 za superlight z reconem i r xc kitem krzycza i chyba po prostu zrezygnuje z tego pomyslu. Spark 35 (wegiel) rowniez sie lapie w pulap cenowy

Widze, ze w centrumr. x2 mam bez zadnych negocjacji za kilka zl mniej niz 8000, wiec w lokalnym sklepie powinni to przebic(jak dotad znajomy ktory tam pracuje, zazwyczaj przebijal centrumr.), za 7800 powinien pojsc, po pracy skocze i sprawdze dokladnie. Raty raczej nie maja wplywu na rabat, sklep i tak dostaje pieniazki od razu.

Rozważałem te same rowery (Anthem oraz Spark) i skończyło się na Anthem X3 przez rabat i dostępność. Jestem z niego zadowolony, ale nie wiem czy lepszy niż Spark i jakby się miał do dobrze skonfigurowanego (stabilny na zjazdach przez odpowiednią długość, kąt główki i szerokość kierownicy) węgla HT. Na pewno fajne jest to że amortyzacja pomaga i mimo lekkiego bujania bez Pro Pedal nie umiem zaobserwować różnicy w czasie na testowym asfaltowym podjeździe między dwoma trybami zawieszenia i HT o prawie takiej samej masie (jakieś 300g różnicy).

• 3 tygodnie później...

dzisiaj przejechalem kilka testowych km :woot: generalnie w planie byla wymiana kol, zamowione byly przed kupnem roweru

konfiguracja w ktorej bedzie jutro:

L/20":

rama: Giant AluxX, Maestro, 4''/100mm

amortyzator: Fox 32 F100 RL, 100mm

damper: Fox Float RP2

kierownica: RaceFace Ride XC, prosta, 31.8-580

mostek: RaceFace Ride XC, 31.8, 90-120mm

sztyca: Giant A5, 30.9x400

siodło: WTB Silverado Race

pedały: Shimano-PD M540

manetki: Shimano SLX SL-M660, Rapidfire Plus

przerzutka przód: Shimano Deore FD-M530

przerzutka tył: Shimano XT Shadow RD-M772-SGS

hamulce: Hayes Stroker Ryde, 160mm

klamki: Hayes Stroker Ryde

kaseta: Shimano-CS HG80 SLX, 9, 11-32

łańcuch: Shimano CN-HG73

korba: Shimano SLX FC-M660 44/32/22, 175mm

system korbowy: Shimano SLX

obręcze: Mavic-XM317 DISC black, 26x32

piasty: Dartmoor Vee-one, 32x100 / Dartmoor Vee-one, 32x135

szprychy: Mach 1 2,0 <- 1,8 -> 2,0

opony: Schwalbe-Rocket Ron EVO 26x2,1" / Schwalbe Racing Ralph Evo 26x2.1"

g1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...