Skocz do zawartości

[Sztyca]Author ACP-208 - opinie

VaxBiker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak, jak w temacie poszukuje nowej sztycy. Padło na carbonowa sztyce Authora o rozmiarze 27,2. Obecnie mam sztyce Zoom, która była razem z rowerem (Author Basic 2008). Moja waga to koło 70kg, przy wzroście 180cm. Chciałbym się zapytać o wasze opinie na temat ACP-208, czy opłaca się inwestować 2 stówy po to, żeby mieć lekki i (mam nadzieje) dobry carbon czy lepiej wydać mniej na coś innego, a równie dobrego oraz ogólne odczucia dotyczące tego modelu?

• Mod Team
Napisano

Zależy co chcesz uzyskać. Jeśli obniżenie masy roweru- nie opłaca się ( chyba ,że Twoja obecna waży pół kilo ). Jeśli chcesz mieć karbonową sztycę ,która będzie pochłaniała drobne wibracje- musisz szukać innej. Jeśli chcesz mieć dobrze wykonaną, sztywną, trwałą i w miarę lekką sztycę- opłaca się.

Użytkuję tą sztycę od roku- ważę jakieś 85 kg, jeżdżę intensywnie i nie żałuję wydanych pieniędzy. Drobnym minusem jest utrudniona regulacja siodła, ale na szczęście ta operacja nie jest często wykonywana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...