PiPoLiNiO Napisano 15 Lipca 2010 Napisano 15 Lipca 2010 Witam Posiadam sztycę WCS i myśle nad kupnem http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=866&&id_pod_kat=0&&id_kat=29 . Czy fakt że to siodło ma pręty karbonowe powoduje, że muszą być jakieś specjalne sztyce? Ważę 89 kg, czy to dobry pomysł żeby tak wylajtowane siodło używać? Teraz mam Boplight Race.
1415chris Napisano 15 Lipca 2010 Napisano 15 Lipca 2010 Dobrze zeby prety siodla mialy jak najwieksze podparcie na mocowaniu, nie jest dobrze jezeli jest to podparcie punktowe. Gorna czesc mocowania jest mniej istotna. Z tego co widze wcs ma tego podparcia sporo, wiec powinno byc ok. Bez obawy ja waze podobnie i uzywam 86g siodla.
PiPoLiNiO Napisano 15 Lipca 2010 Autor Napisano 15 Lipca 2010 Dobrze zeby prety siodla mialy jak najwieksze podparcie na mocowaniu, nie jest dobrze jezeli jest to podparcie punktowe. Gorna czesc mocowania jest mniej istotna. Z tego co widze wcs ma tego podparcia sporo, wiec powinno byc ok. Bez obawy ja waze podobnie i uzywam 86g siodla. Tyle, że WCS lubi być mocno skręcony na prętach bo inaczej się rusza... a karbon podobno nie powinien być mocno skręcany bo pęka.
Koen Napisano 15 Lipca 2010 Napisano 15 Lipca 2010 Do 1-śrubowych WCSów są jakieś specjalne adaptery pod siodełka karbonowe link
PiPoLiNiO Napisano 16 Lipca 2010 Autor Napisano 16 Lipca 2010 Do 1-śrubowych WCSów są jakieś specjalne adaptery pod siodełka karbonowe link Ja mam 2 śruby:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.