Skocz do zawartości

[rower] Do wyboru Trek 6500 i Scott Aspect 10

picnic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To wszystko zależy jaki Cube...

Modele Analog/Acid potem seria LTD a potem Reaction każdy kolejny ma geometrię bardziej sportową.

I czy ma wysoko główkę..... hmm

Jak zmieniałem ramę z Radona to musiałem dołożyć 5cm podkładek pod kierownice bo się amor nie mieścił...

Napisano

To wszystko zależy jaki Cube...

Modele Analog/Acid potem seria LTD a potem Reaction każdy kolejny ma geometrię bardziej sportową.

I czy ma wysoko główkę..... hmm

Jak zmieniałem ramę z Radona to musiałem dołożyć 5cm podkładek pod kierownice bo się amor nie mieścił...

Dostępny dla mnie na zamówienie jest Cube LTD Race.

http://www.skiteam.pl/rower/Cube/ltd-race/

tylko (mam nadzieję) w takim kolorze:

http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/ltd-race-black_id_35846_.htm

Napisano

Picnic no co Ty gadasz, to bardzo fajne i oryginalne malowanie, all black to co drugi teraz :)

Jeśli chodzi o Cube to mi bardzo ta geometria leży, a trochę zwiedziłem sklepów...

Pomijając geometrię to mam na nim wrażenie sztywności solidności i przede wszystkim pewności, jestem dość ciężki (85-92) i lubię wskoczyć zeskoczyć itd. więc dla mnie to duża zaleta...

Napisano

Picnic no co Ty gadasz, to bardzo fajne i oryginalne malowanie, all black to co drugi teraz :)

Jeśli chodzi o Cube to mi bardzo ta geometria leży, a trochę zwiedziłem sklepów...

Pomijając geometrię to mam na nim wrażenie sztywności solidności i przede wszystkim pewności, jestem dość ciężki (85-92) i lubię wskoczyć zeskoczyć itd. więc dla mnie to duża zaleta...

Daro dla mnie te rowery i tak za bardzo pstrokate są:-) Nie wiem czy nie obkleję go jakąś chamską taśma izolacyjną żeby taki pstrokaty nie był:-)

No ale wiesz, to są gusta, sprawa trzecio czy czwarto- rzędna w rowerach:-)

Tak patrząc na geometrię to jest idealnie między Scottem a Trekiem więc może? No i osprzęt lepszy jednak, w bardzo podobnej cenie. Tylko rama pewnie gorsza od Treka czy Scotta? Ale mogę go zamówić w ciemno tylko bez przymierzania czyli niezłe ryzyko... Nie chcę typowego wyścigowca jak Scale ale chcę mocny porządny rower, także do długich wycieczek po bezdrożach.

Napisano

Wg mnie to równie dobre ramy, może okazać się że ta od Cuba może być deko cięższa od Trekowych czy Scottowych odpowiedników, mój 20 cali waży dość sporo ok 13kg, a oponki mam po 485g. A i reszta eq dość lekka.

Ja dla samej Reby skłonił bym się w stronę Cube, ale to moja nieobiektywna opinia, bo sam jeżdzę na Cube.

Zapytaj sprzedawcę czy możesz go dnia następnego odesłać, jeśli okaże się że to jednak nie to. Tracisz raptem 50zł za kuriera....

Co do malowania to wcześniejszy bike miałem czarny, innego sobie nie wyobrażałem, a teraz wybrałem biało-niebieski festyn ltd pro 2010 ;) i mi się podoba :) Ludzie się zmieniajo...

Napisano

Wg mnie to równie dobre ramy, może okazać się że ta od Cuba może być deko cięższa od Trekowych czy Scottowych odpowiedników, mój 20 cali waży dość sporo ok 13kg, a oponki mam po 485g. A i reszta eq dość lekka.

Ja dla samej Reby skłonił bym się w stronę Cube, ale to moja nieobiektywna opinia, bo sam jeżdzę na Cube.

Zapytaj sprzedawcę czy możesz go dnia następnego odesłać, jeśli okaże się że to jednak nie to. Tracisz raptem 50zł za kuriera....

Co do malowania to wcześniejszy bike miałem czarny, innego sobie nie wyobrażałem, a teraz wybrałem biało-niebieski festyn ltd pro 2010 ;) i mi się podoba :) Ludzie się zmieniajo...

Opony zmieniałeś? Wg opisów Cube LTD Team waży 12,20kg a jego odpowiednik Scott Aspect 10 waży 11,90kg, czyli mała różnica.

A masz porównanie pozycji na Cube do innych rowerów?

Rower wole kupić przez sklep czyli z tym kurierem to chyba nie uda mi się, z resztą musiałbym go rozpakować, skręcać a potem rozkręcać i pakować...

Kolory pokaże żonie, niech wybiera i z głowy:-)

Napisano

Jak znam życie to pewnie trochę oszukują to raz.... dwa to pewnie podają wagę dla ramy 16" a moja jest 20"

Opony zmieniłem na lżejsze właśnie Schwalbe Sammy Slick. Maniakiem wagi nie jestem, więc mi tam za wiele nie zależy 12 czy 13, nie ścigam się na nim.

Jak pisałem wcześniej ważniejsza dla mnie jest wytrzymałość. Aczkolwiek obważę się na innej wadze bo ta mi 13,10 pokazuje...

Co do kuriera to rower dostajesz ze zdjętym kołem i odkręconą kierownicą, złożenie go do kupy to jakieś 5min. Jak brałem Radona z Bydgoszczy parę lat temu to się tak ze sklepem dogadałem, że jak mi nie przypasuje to odeślę na swój koszt...

• 1 rok później...
Napisano

W maju postanowiłem pojezdzić na rowerze i kupiłem Trek Navigator 2.Nie przypuszczałem że tak mnie to wciągnie i po przejechaniu blisko 2.5 ty km postanowiłem Go zmienić na maszynę która pozwoli mi pojeżdzić w maratonach MTB itp.Co sądzicie o Trek 6500?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...