Skocz do zawartości

Siodełko

magico

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje siodła do mojego ostrego. Potrzebuje typowo sportowego, lekkiego,koloru czarnego ale bez żadnych napisów czy grafik. Patrzyłem juz na różne modele, kilka mi sie podoba ale zawsze muszą być zapaćkane jakimis szpecącymi napisami. Możecie podsunąć jakieś ciekawe propozycje?

Wybór siodła jest tak indywidualny że chyba najlepszy sposób to znaleźć najlepszy na oko dla siebie typ i zapytać się ewentualnie innych czy nie ma on jakiś powszechnie znanych wad, jak nie - kupujemy i testujemy a tył sam prawdę powie.... A tak to po co pytać...

Przyznaje, moje pytanie było lekko lamerskie:) Wiem , że siodełko to kwestia indywidualna dlatego nie prosiłem o polecenie komfortowego siodła tylko takie, które spełniałoby moje kryteria. Widziałem wiele fajnych np. na fixedgeargallery.com ale żadko podają tam nazwe modelu, stąd moje pytanie.

Ludzie spośród moich znajomych, którzy robią największe dystanse są wyznawcami Rollsów. Jeździłem na Due przez rok bez pampersów i nie narzekałem, a Due jest mniej wygodne od zwykłego Rollsa.

Siodło to jest sprawa indywidualna. Jeżdżę na Brooksie Swift, bo wydaje mi się, że jest obecnie najwygodniejszym siodłem z posiadanych przeze mnie, a że dane było mi go mieć praktycznie od nowości, to tymbardziej przypasowało się do mojego zadka. Niestety o to siodło trzeba dbać, a także dobrze jest wprowadzić drobne udoskonalenia do fabrycznego produktu.

Concor jest wg mnie najpiękniejszą kanapą do ostrego i koniec kropka.

Ja jeżdżę od jakiegoś czasu na san marco concor light racing team i jak na razie jest to najwygodniejsze moje siodełko... No i według mnie świetnie pasuje do nowocześnie wyglądającego roweru;) Na allegro jest teraz nowe concor light ti białe za 149 zł.

Jakby co, to mogę pożyczyć do testów i jak się spodoba - sprzedać: san marco aspide, gipiemme pluma titanio i ritchey wcs streem v2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...