Skocz do zawartości

[licznik] wyrwany kabel z czujnika

adiozzz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postaraj sie rozebrac czujnik, i polaczyc z powrotem z miejscem urwania.

Lecz naprawdę wątpie, by udalo Ci się to naprawic;) Nie lepiej kupic nowy?

Jesli zdecydujesz sie kupic nowy, to polecam licznik Galaxy G8, lub Galaxy G5. Bardzo dobry a te 2 modele różnią sie ceną 5 zł.

Ja obecnie posiadam G8 i jestem zadowolony :)

Napisano

Jeżeli czujnik jest rozbieralny, to rozebrać i wlutować przewody w ten magnetyczny stykacz xD

Jak się nie uda, to kup na rynku, allegro czy gdzie tam chcesz najtańszy chłap za 5zł i przelutuj sobie czujnik. Jeden drucik niech będzie dłuższy od drugiego(inaczej nie wejdzie w obudowę). Jak rozbierzesz, to zobaczysz, jak najlepiej to przylutować.

Napisano

jeżeli kabel urwał ci się gdzieś pośrodku a kabelki są takie jak myślę to zlutować to będzie ciężko

jeżeli kabel wyrwał się prosto z czujnika a nie jest czujnik rozbieralny to raczej nic nie zrobisz

Napisano

Dobra kontaktuj się czym prędzej z użytkownikiem pafcio121 z forumrowerowego z końcówką pl ;) Zrób usterkii wyślij mu pw, na pewno będzie wiedział co zrobić ;)

Dzięki niemu odratowałem mój licznik Sigmy 506, za co chciałbym jeszcze raz serdecznie podziękować! ;)

Napisano

Bez żartów, niedługo będą tematy "jak wsiąść na rower"...

Czujnik to kontaktron, podłączyć kable nieważne który do którego i zabezpieczyć. Czy będziesz skręcał, zaciskał czy lutował to Twoja sprawa, tak samo czy okleisz taśmą czy założysz osłonki czy jeszcze coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...