solo83 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam Mam pytanie o to czy klamek od zwykłych hamulców na linki mozna używać do V-brakeów? Dodam że mam klamki Deore XT. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBjohny Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 hmm musiałem 3 razy przeczytać prawdopodobnie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A v-brake sa na co? U mnie w rowerze raczej na linki U cb tez raczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady123 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ostatnio zmieniałem contilevery na v-brake i niestety klamki też musiałem zmienić gdyż podobno "ciągną więcej linki", a to potrzebne do lepszej modulacji siły hamowania. Zestaw Accenta, nawet fajnie się zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solo83 Napisano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 W koncu jakaś poważna odpowiedź. Nie wiem jak nazywa się fachowo ten starszy system hamulców na linkę więc przepraszam za zbyt malo precyzyjne wyjaśnienie problemu. Jutro jadę zakupić V-brake więc pewnie czeka mnie zakup klamek i linek;( Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solo83 Napisano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 I już teraz wiem że moje klamki XT od starych hamulców radzą sobie z V-brakiem;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady123 Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 No to masz mniej kosztów , czasem trzeba zapytać w serwisie. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.