Skocz do zawartości

[widelec] wielkość

okon140

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie wiedziałem gdzie dopasować ten temat a skoro nigdzie nie pasowała to stwierdziłem że chyba tutaj skorą są stery a widelec się z im łączy ;d

Jeżeli temat nie pasuję to proszę o przeniesienie.

Pytanie moje odnosi się do wielkości a raczej wymiarów widelca 20''. Chodzi mi o standardowy rozmiar. jak długa jest rura sterowa, i ile wynosi całkowita długość widelca. Jaka jest średnica rury sterowej i jakie stery do widelca? Chodzi mi głównie o to czy średnica jest taka sama jak w 26'' ( nie licząc innych specjalnych przypadków)

Pozdrawiam

Napisano

trochę dziwne pytanie. zależy czy kupisz widelec na stery ahead czy klasyczne. poza tym wymiary zależą od widelca.

znajdź sobie jakiś na allegro i tam powinno być opisane. a jak nie to wpisz tą nazwę widelca w GOOGLE i będziesz miał wymiary.

a poza tym pytasz się czy 20" jest takie same jak 26". a skąd my mamy wiedzieć czy masz widelec na klasyki czy na ahead. zmierz sobie suwmiarką jaka jest średnica twojej rury sterowej w rowerze 26" (oczywiście najpierw zdejmij stery) i porównaj z wewnętrzną średnicą główki ramy.

jak chcesz kupić widelec do 20" to weź suwmiarkę i zmierz wewnętrzną średnicę główki ramy. jeśli jest 1" (25,4 mm) to znaczy że musisz kupić widelec z gwintem na rurze sterowej na stery klasyczne (nakręcane) albo [jeśli znajdziesz widelec na stery ahead bez gwintu na 1" (ale nie wiem czy znajdziesz)]. a jak jest 1 i 1/8 " to znaczy że rura sterowa bez gwintu na stary ahead. jak będzie za długa to po prostu się ją ucina.

pozdrawiam, Kuba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...