okon140 Napisano 14 Lipca 2010 Napisano 14 Lipca 2010 Witam, nie wiedziałem gdzie dopasować ten temat a skoro nigdzie nie pasowała to stwierdziłem że chyba tutaj skorą są stery a widelec się z im łączy ;d Jeżeli temat nie pasuję to proszę o przeniesienie. Pytanie moje odnosi się do wielkości a raczej wymiarów widelca 20''. Chodzi mi o standardowy rozmiar. jak długa jest rura sterowa, i ile wynosi całkowita długość widelca. Jaka jest średnica rury sterowej i jakie stery do widelca? Chodzi mi głównie o to czy średnica jest taka sama jak w 26'' ( nie licząc innych specjalnych przypadków) Pozdrawiam
kubzys Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 trochę dziwne pytanie. zależy czy kupisz widelec na stery ahead czy klasyczne. poza tym wymiary zależą od widelca. znajdź sobie jakiś na allegro i tam powinno być opisane. a jak nie to wpisz tą nazwę widelca w GOOGLE i będziesz miał wymiary. a poza tym pytasz się czy 20" jest takie same jak 26". a skąd my mamy wiedzieć czy masz widelec na klasyki czy na ahead. zmierz sobie suwmiarką jaka jest średnica twojej rury sterowej w rowerze 26" (oczywiście najpierw zdejmij stery) i porównaj z wewnętrzną średnicą główki ramy. jak chcesz kupić widelec do 20" to weź suwmiarkę i zmierz wewnętrzną średnicę główki ramy. jeśli jest 1" (25,4 mm) to znaczy że musisz kupić widelec z gwintem na rurze sterowej na stery klasyczne (nakręcane) albo [jeśli znajdziesz widelec na stery ahead bez gwintu na 1" (ale nie wiem czy znajdziesz)]. a jak jest 1 i 1/8 " to znaczy że rura sterowa bez gwintu na stary ahead. jak będzie za długa to po prostu się ją ucina. pozdrawiam, Kuba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.