miki12101 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam, Mam mały problem ponieważ rzadko, ale zdarza się że w trakcie pedałowania lekko przeskoczy/poślizgnie się mi łańcuch. Napęd jest w dobrym stanie, czy to może być wina za długiego łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jeżeli przebieg napędu jest konkretny to przyczyną może byś wyciągnięty łańcuch i/lub (niepotrzebne skreślić) zjechana kaseta. Więcej szczegółów potrzeba co by się konkretnie wypowiedzieć. A może to bębenek przepuszcza co jakiś czas? Wklej jakieś foty to uczeni(czytaj doświadczeni) forumowicze pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Zrób zdjęcie przedstawiające stan koronek na kasecie i stan wyciągnięcia łańcucha (wrzuć łańcuch na blat <największą koronkę przy korbie>, na wysokości suportu ujmij go w dwa palce i pociągnij, zrób zdjęcie wyłaniającym się zębom). Na tej podstawie określimy czy przyczyną przeskakiwania jest zbyt wyciągnięty łańcuch, zjechana kaseta czy jeszcze coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBjohny Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 stawiam na zjechaną kasete ale daj zdjęcia jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki12101 Napisano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jednak po dokładnym obadaniu wyszło na to że to nie łańcuch tylko coś w suporcie co jakiś czas puka. Martwi mnie to, bo zamierzam się wybrać na jakiś maraton. Myślicie, że powinienem go oddać do serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Welniak Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 No oddaj. Może to pomoże. Na wszelki wypadek, może jednak zrób te zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.