Silver400 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem nowych hamulców. Lubię szybko jeździć (głównie nocne zjazdy w mieście) obecnie poruszam się Krossem Heksagonem V4 z wymienionym napędem na grupę deore, amortyzator seryjny xcm 100mm, hamulce seryjne V-ki z lepszymi klockami. Waże 60kg i momentami moje v-ki nie dają rady, zastanawiam się nad wymianą na Avidy BB5 tarcza przód 185 tył 160. Co myślicie o czymś takim? Czy ma to sens? Na zakup samych hamulców moge przeznaczyć do 550zł, nie mam nic przeciwko używanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcek Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jak do 550, to może Shimano SLX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jeszcze Avidy Juicy 5, ale do XCM-a nie zakładałbym wiekszej tarczy niż 160 mm. Do wymiany mogą być też piasty i szprychy(piasty mogą nie mieć mocowania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Skoro poruszasz się po mieście to moim zdaniem szkoda kasy na tarczówki. Zainwestuj w V-ki Avid SD 7 albo SD 5. Po za tym pewnie w swoim rowerze nie masz piast pod tarcze, więc i wymiana kół by Cie czekała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Nie wiem czy jest sens zakładania tarczówek do tego amortyzatora. Brat miał go (nówka, ze 2-3 lata temu), na założył Juicy 7 i po jakimś czasie luzy na goleniach się zrobiły. Załóż SD7 lub SD5 jak pisze wojtekkrakow a będziesz zadowolony. Do tego klamki FR5 i gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 własnie dlatego napisałem ze mam do wydania 550 zl na hamulec, 250 odliczylem na piasty i szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jak uparcie chcesz mieć tarcze to proszę: http://www.formicki-...t=121&&id_kat=5 Juicy 5 z tarczami na dwa koła, komplet 549zł , aczkolwiek jak pisałem, do jazdy po mieście szkoda kasy. Mógłbyś jeszcze rozważyć Shimano SLX ale przy tej cenie soczystych SLX wyjdą drożej, bo ich cena zaczyna się od 500-550zł ale bez tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.