DuneR Napisano 13 Lipca 2010 Napisano 13 Lipca 2010 Witam. Potrzebuję pomocy gdyż na rynku jest duży wybór, a ja nie wiem co wybrać. Wiem, wiem była juz o tym mowa, ale głównie te tematy maja kilka lat, a pewnie cos nowego juz wyszło np w tym roku byl prezentowany Mactronic w MagazynieRowerowy. I właśnie się zastanawiam czy wybrać jakiegoś Mactronica, Cateye, Sigmę a może macie inne jakies ciekawe propozycje? Chciałbym jakąś "ledówkę" , najlepiej jakby nie miała zintegrowanego akumulatora, tylko np była na wymienne "paluszki". Zależy mi by światło było jasne, było dobrze widać, tak abym mógł spokojnie w po nocy wrócić do domu zarówno drogą (szosą) jak i bezdroża, leśne ścieżki itp. Głownie mi chodzi że droga po jakiej będę się poruszał była by w ogóle nie oświetlona (poza moim nabytkiem). Cena gra tu drugorzędną rolę tzn w granicach rozsądku bo i widziałem nawet takie "cuda" za ponad 1200 "Orzełków" ;-) A ja potrzebuję takie cuś co by się sprawdziło zarówno w Enduro, jak i powrót do domu po zwykłej nieoświetlonej międzymiastowej.
DuneR Napisano 14 Lipca 2010 Autor Napisano 14 Lipca 2010 Nie ... tylko napisz ile możesz wydać hmmm powiedzmy że tak do około środka sum 3 cyfrowych, oczywiście im mniej tym lepiej ;-)
Rulez Napisano 14 Lipca 2010 Napisano 14 Lipca 2010 Np. ta nadaje się do jazdy enduro ( nie mylić z podobnymi chińskimi wynalazkami) trochę mniej niż 1200: http://www.bike-x-perts.com/product_info.php/products_id/244872 Test: http://translate.google.pl/translate?js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fmytinysun.com%2Fonline%2Ftemplatemedia%2Fall_lang%2Ftinc%3Fkey%3DH2rLclbd%26id%3D1%26design-output-mode%3Djs%26design-css-mode%3Dstandard&sl=de&tl=pl Tak świeci : http://www.youtube.com/user/MyTinySun#p/f/0/IBSKnnKAEzA
lukaszk Napisano 16 Lipca 2010 Napisano 16 Lipca 2010 Na białym śniegu to światło inaczej wygląda ;] Podepnę się pod temat, z góry przepraszam ;]. Też zamierzam kupić jakiegoś leda ale granice cenową mam do 200 zł w 2 ratach bo nie będę ich kupywał razem. Bardzo możliwe, że zostane przy jednej (początkujący). Jestem prawie zdecydowany na 2 lampki. Bo będą miały szersze pole widoczności, chyba, że się mylę. Wybrałem ich kilka. Jedna z nich może być na stałe. Ale ta druga najlepiej jak by była wyciągana z szybkim systemem montażowym. ALLE DROGO - CAT EYE ALLE DROGO 2 - CAT EYE ALLE DROGO 3 - sigma Pierwsza to prawie na pewno będzie "ALLE DROGO 3 - sigma" ale nie wiem jaką drugą wybrać. Nic na aukcji nie jest napisane, że można tego cat-eye normalnie wyciągnąć. To są chyba najmocniejsze lampy w tym przedziale cenowym. I wydają się też bardzo solidne jeżeli chodzi o zaczep na kierownicy. Mieliści może do czynienia z tymi lampami? A może istnieje coś lepszego? Dobrze wybrałem? Proszę o rade ;]
lajtspid Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Do 200 zł to ja bym brał Sigmę Pava (160-170 zł bez aku, a w drugiej racie komplet aku Eneloop i będzie równe 200 zł). Zresztą mam ją już i jestem zachwycony (wcześniej miałem Cateye HL-EL 410 - wypada blado (w dosłownym słowa znaczeniu) przy Pavie).
lukaszk Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Sigma Pava ma 25 luxów. Wybrana przezemnie sigma ma 12 luxów. Ale cena też 2x większa;] Możesz zapodać fotki jak świeci w nocy na drodze ta pava? Najlepiej w lesie gdzie nie ma światła ;]
thomason89 Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Sigma Pava ma 25 luxów. Wybrana przezemnie sigma ma 12 luxów. Ale cena też 2x większa;] Możesz zapodać fotki jak świeci w nocy na drodze ta pava? Najlepiej w lesie gdzie nie ma światła ;] ja również proszę o zamieszczenie fotek real w dwóch trybach świecenia tej sigmy ponieważ mam trelocka LS-735 i daje naprawdę mocno tylko dałem za nią prawie 100żł w decathlonie jestem ciekaw czy ta sigma ma rzeczywiście większą moc....ale trelocka poleca w 100procentach.....
lukaszk Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 ten trelock fajnie wygląda. Na papierze ma 15 luxów w porównaniu z 25 sigmy ;] Czekam na foty ;]
lajtspid Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 http://www.napieraj.pl/xoops/modules/wfsection/article.php?articleid=335 Tak na szybko, małe porównanie które zrobiłem przed chwilą, w piwnicy: CatEye ze swoją barwą i mocą, to się nadaje na lampkę choinkową, a nie do jazdy rowerem w nocy
Agressiva Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Ostatnio byłam zmuszona wymienić tylną lampkę oraz zakupić przednią. Nie bawiłam się w kupowanie byle czego, od razu nabyłam zestaw Cateye Przód HL-EL135 Tył TL-LD150 Z obydwóch jestem baaaardzo zadowolona. Były warte swojej ceny. Przednia daje ładne światło i dobrze oświetla drogę nawet w kompletnych ciemnościach. Jest też dobrze widoczna przy zmroku. Mają bardzo wygodny system montażu.
DuneR Napisano 21 Lipca 2010 Autor Napisano 21 Lipca 2010 Na białym śniegu to światło inaczej wygląda ;] Podepnę się pod temat, z góry przepraszam ;]. Też zamierzam kupić jakiegoś leda ale granice cenową mam do 200 zł w 2 ratach bo nie będę ich kupywał razem. Bardzo możliwe, że zostane przy jednej (początkujący). Jestem prawie zdecydowany na 2 lampki. Bo będą miały szersze pole widoczności, chyba, że się mylę. Wybrałem ich kilka. Jedna z nich może być na stałe. Ale ta druga najlepiej jak by była wyciągana z szybkim systemem montażowym. ALLE DROGO - CAT EYE ALLE DROGO 2 - CAT EYE ALLE DROGO 3 - sigma Pierwsza to prawie na pewno będzie "ALLE DROGO 3 - sigma" ale nie wiem jaką drugą wybrać. Nic na aukcji nie jest napisane, że można tego cat-eye normalnie wyciągnąć. To są chyba najmocniejsze lampy w tym przedziale cenowym. I wydają się też bardzo solidne jeżeli chodzi o zaczep na kierownicy. Mieliści może do czynienia z tymi lampami? A może istnieje coś lepszego? Dobrze wybrałem? Proszę o rade ;] Hmmm nie lepiej zafundować sobie coś konkretnego za te 200zl niz dwie za 70zl ?? Ja wolę zdecydowanie tą pierwszą opcję a drugą bym zastosował na tyły ;-) Taka moja opinia :] Pzdr.
lukaszk Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 W zasadzie jestem prawie zdecydowany na Pave ;], ale jeszcze tylko jedno pytanie - w zasadzie 2, no może 3 ;] Jak długo masz tą lampkę? Czy jeśdzisz też w terenie, np po większych wertepach? I czy muszę się martwić o nią bo mi np mocowanie pójdzie? ;] PS: Mi nie potrzebne z tyłu białe światło ;]
lukaszk Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 No z tą taniością to chyba przesadziłeś ;] Jedyna oferta na alledrogo to 230 zł. BTW. wolę sprawdzoną firmę ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.