rsp Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam, po krachu na pękniętej ośce postanowiłem zmienić graty w rowerze z shimano na srama i mam teraz pewien problem z regulacją całego wręcz napędu. P Tył - Sram X-5 Kaseta - Sram 850 P Przód - Sh deore 531 Korba - truvativ ruktion Manetki - Sram X-5 9 biegów I teraz - limity z tyłu ustawione, ale o ile np. na najniższej koronce jest ok (zgodnie z indeksem na manetce), tak im bardziej w górę tym coraz bardziej zaczyna omykać, i w konsekwencji 8 zębaka wchodzi na 9 indeksie z manetki (idąc od drugiej strony - gdy ustawię poprawnie na najwyższej koronce, dla indeksu na manetce 8 - tak na najniższą już mi nie wchodzi) Moje pytanie - Czy to nie jest tak, że system 1:1 to standard i każdą zębatkę wrzuca taka sama długość linki? skąd więc problem z indeksacją? no i nei wiem czy to specyfika srama, ale wózek z tyłu tak jakby krzywy, pod kątem? no i linia łańcucha jest...powiedziałbym dziwnie skośna (a może to tylko złudzenie) Z przodu mam natomiast taki problem, że o ile na najwyższym blacie jest ok, tak na najniższym linka jest tak luźna, że niemal mi się plącze pod pedałami jakby jednak ta kompatybilność nie była zachowana albo zębatki korby są jakoś wąsko... w każdym bądź razie proszę o pomoc, bo wróciłem do rowerów po kilku latach i teraz smutno mi że ładna pogoda a ja się na rowerze przewietrzyć nie mogę... ps. starałem się wczytać w regulamin, ale sorki za wszelkie faux pas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.