Skocz do zawartości

[rower] Do streetu

Trool

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zakupiłem ramę Krossa DS 2.

Więc zamierzam z tego złożyć bike'a do streetu, niestety nie znam sie na wszystkich częściach.

Rozumiem że przerzutki i przedni hamulec nie jest konieczny ?

Byłbym wdzięczny za doradzenie jakie części kupić :icon_wink:

Pozdrawiam

Napisano

sprzedaj cale hample komplet jako nowka - przybedzie troche kasy. Na tyl bb5/7 albo freezer. Wyzuc klocowate siodelko, zrob SS. Reszta jest ok.

Napisano

Witam. Za dużo nie wiem ale ile wiem to pomoge.Przerzutki nie są konieczne jednak ja przynajmniej z tyłu alivio bym założył. Przerzutka ci się przyda podczas jazdy i chyba nie muszę tłumaczyć ich zalet.Przedni hamulec nie jest konieczny, natomiast z tyłu założył bym najchętniej hydraulike np.Hayes nine bądź to zależy od twoich funduszy avid elixir, lub avid juicy 7 ewentualnie 5.Od biedy może być dobry mechanik Avid bb7 bo w v-ki raczej bym nie próbował inwestować.O widelcu nie mam pojęcia jaki był by dobry więc się na ten temat nie wypowiadam, myślę że ten mostek był by dobry Mostek co do kierownicy wybrałbym tą Kierownica. Ode mnie to tyle.

Pozdrawiam

Napisano

Po pierwsze dzięki za tak szybkie odp. :icon_wink: wszystkie są pomocne , ogólnie cena jak na mostek mnie troszkę szokuje , no i nie wiem czy od razu zainwestuję w hydraulika tak w ogóle. dlaczego nie v'ki ?

C00BA - Mam samą ramę od DS 2 więc nie mam jak ich sprzedać :)

W 1 co bym chciał zainwestować to koła i amortyzator tylko nie wiem 100mm czy 130mm ? Myślałem nad Suntour XCR LO.

No i jeśli bez przerzutek to jakie przełożenia zębatek ? tzn ile zębów przód a tył ? najlepiej cała korbę by było.

Co do budżetu nie jestem w stanie określić ponieważ co miesiąc będę inwestował w rower , jakąś tam sumę.

Napisano

Dlaczego nie v-ki?Otóż dlatego że o ile się nie myle są one bardziej zawodny niż hydrauliki oraz mają mniejszą siłe hamowania.

Napisano

Hamulec tylko hydrauliczny i najlepiej jak najlżejszy np Formula Oro K24 lub K18 w grę wchodzi też Magura Louise FR i może Avidy 7/5 , żadnych innych raczej . Napęd kup Single Speed , w streecie tylko ona się nada , przerzutką łatwo w coś zaczepić , pozatym SS jest tańszy . Kiera + mostek to indywidualna sprawa , na sztywny widelec lepiej mieć kiery cro-mo . Amortyzator XCR absolutnie się nie nadaje ... Jak już to Marzocchi DJ chyba najtańsze do dirt/street .

Napisano

Spróbowałem zrobić listę tego wszystkiego . co o tym myślicie ?

Korba : Truvativ Isoflow

Pedały : OCTANE ONE Static 2010

Mostek : Octane One 25,4 mm 2010

Kierownica : FireEye FIRE BAR cromo 4130

Chwyty :

Koła :

Opony :

Hamulec : Hayes Stroker Trial

Łańcuch : Octane One Light color

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...