Skocz do zawartości

[koła] Mavic Crossride Disc 6 ś/CL 2010 vs składane na piastach XT

gremson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do wydania 600zł na komplet kół.

1) Pierwsza opcja jak w temacie: Mavic Crossride

2) to kółka na piastach XT disc + obręcz accenta (modelu nie wspomnę, bo tę obręcz polecał mi mechanik ze względu na niską cenę-60zł, wytrzymałość i niską wagę 450g- złożył już kilkadziesiąt kół na tych obręczach ludziom którzy targają po maratonach i obręcze zdają egzamin) + cieniowane szprych.

kółka 2) są droższe o ich zaplecenie od 1) i na pierwszy rzut oka od 1) różnią się jeszcze banalnym serwisem, czego nie można powiedzieć o mavicach. Z kolei o mavicach nasłuchałem się dużo dobrego o ich bezawaryjności i tysiącach km bez serwisu.

Od kółek oczekuje przede wszystkim dobrego działania, waga jest dla mnie mniej istotna. Ważę 73kg, mierze 176cm.

Które kółka powinienem wybrać?

Napisano

Co do obręczy Accenta, to nie ma o nich zbyt dobrych opinii, ale też nie ma ich za wiele. Nie brałbym pod uwagę serwisu Maviców, bo jest banalny i moim zdaniem przyjemniejszy niż piast na kulkach i konusach. Pomijając już fakt, że bez niespodziewanych wypadków serwis i piast Mavica i XT raz na sezon to dużo. Na niekorzyść Mavica przemawiają w razie czego drogie części zamienne. Ale z kolei o trwałości XT (bębenka) też krążą różne opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...