Madzinek Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mam zamiar przejechać Transwielkopolską Trasę Rowerową-Odcinek Północny-ok. 200 km+ powrót w zależności od wyboru przez uczestników trasy powrotnej Stopień trudności trasy: łatwa. Poznań – Psarskie – Pawłowice – Sobota – Roztworowo – Żydowo – Przecław – Pamiątkowo – Baborowo - Baborówko – Kępa – Szamotuły – Szczuczyn – Grabówiec – Piotrkówko – Sycyn Dolny – Jaryszewo – Brączewo – L. Daniele – Obrzycko – Zielonagóra – L. Chraplewo – Tarówko - Młynkowo – Jędrzejewo - Prusinowo – Sławienko – Czarnków – Kuźnica Czarnkowska – Radolinek - Radolin – Teresin – Trzcianka – Kochanówka - Łomnica – Kępa – Stobno – Kotuń – Piła – Płotki - Skórka - Plecemin – Tarnówka – Osówka – elektrownia Podgaje – Chwalimie – Okonek Następnie powrót opcjonalnie: Borne Sulinowo-Zdbice-Szwecja-Wałcz-Czarnkó-Krucz-Obelżanki-Wronki-Szamotuły-Poznań. Termin: koniec lipca/sierpień , a w razie braku zainteresowania również wrzesień. Wszystko zależy od tego,kto się zgłosi i kiedy będzie mieć czas na takie hasanie. (Myślę,że z pełnym i spokojnym zwiedzaniem góra 2 tygodnie). Spanie: namioty oraz nocleg "u ludzi dobrej woli". ) Prędkość: turystyczna- ze względu na ciężar sakw Mile widziany ktoś znający się na drobnych naprawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 I jak, udało Ci się przejechać zamierzoną trasę? Mam postanowienie jechać ten sam odcinek w bieżącym roku. Specjalnie się nie przygotowywałem jeszcze, po prostu miałem myśl I tutaj pytanie do Ciebie, ja wygląda szlak, jest to szybka trasa, jakieś nieoczekiwane przeszkody, dużo błota (zależnie oczywiście od pogody), przewaga lasów czy może mało uczęszczane drogi? Rozważam przejazd jednodniowy, wcześnie rano wyjazd, powrót późnym wieczorem, dlatego istotny jest dla mnie teren, jego rodzaj i stan. W przypadku poważniejszych trudności na trasie rozłożyłbym to może na dwa dni, jednak zaczynam rozważania od szybkiego przejazdu w jeden dzień. Z góry dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 W większości jest to asfalt z terenowymi przerywnikami. Część trasy znam i jest fajna, zwłaszcza w weekendy gdy ruch na drogach jest wyjątkowo niski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Czyli generalnie, nie ma większych utrudnień i w ciągu jednego dnia jest możliwość przejazdu? Preferowana jazda bardziej sportowa niż rekreacyjna, lecz wyścig z czasem to nie ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Tak, ta trasa jest niemalże płaska, spokojnie dasz radę, tutaj znajdziesz profil trasy: http://pedaluj.pl/trasa/1346/transwielkopolska-trasa-rowerowa-odcinek-polnocny/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.