Iven Napisano 15 Lipca 2010 Napisano 15 Lipca 2010 W wielu drukach gwarancyjnych jest klauzula ,że rower do naprawy należy odesłać do sprzedawcy.......jeśli się mylę to mnie poprawcie ........
Qanitro Napisano 15 Lipca 2010 Autor Napisano 15 Lipca 2010 W wielu drukach gwarancyjnych jest klauzula ,że rower do naprawy należy odesłać do sprzedawcy.......jeśli się mylę to mnie poprawcie ........ Rozmawialem z 2 sprzedawcami. Krotko: gwarancje musi uznac kazdy sklep, ktory ma umowe z Merida - czyli w moim miescie sa 3 takie sklepy co do roweru ZDECYDOWALEM JUZ:) DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC - GLOWNIE TOBIE PITOF wybralem Meride Crossway 500 Kupie ja w sklepie abc24, podanym przez Ivena (Tobie tez Bog zaplac), dlatego ze zalezy mi na gwarancji i tyle. Wytargowalem jedynie 50zl - biore za 2200 - na wiecej sie sprzedawca nie zgodzil, twierdzac, ze cena katalogowa 2600... ale 2200 przezyje Mam nadzieje, ze bede zadowolony. Jutro z samego rana dzwonie zamowic:) Dziekuje, God bless you. Jak tylko dostane rower odezwe sie
Qanitro Napisano 17 Lipca 2010 Autor Napisano 17 Lipca 2010 Rower juz mam, pojechalem do Lodzi odebrac Zrobilem dzis na razie 45km, ale juz swoje pierwsze wrazenia moge opisac Ogolnie jestem naprawde bardzo zadowolony, amortyzator bdb dziala, przerzutki oczywiscie tez - jak sie okazalo tylne przerzutki to jednak Shimano Deore XT - wiec jeszcze lepiej , opony bdb - po piachu tez mozna pojezdzic :> , hamulce jak na razie dzialaja bardzo lekko, a zarazem efektywnie. Jeszcze raz thank you so much za dokonanie wyboru. Jestem naprawde bardzo zadowolony - wszystkim polecam ten model, za ta cene wg mnie SUUUPER. Jak troche pojezdze to pewnie znowu sie odezwe:)
k3m1pl Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Rozmawialem z 2 sprzedawcami. Krotko: gwarancje musi uznac kazdy sklep, ktory ma umowe z Merida - czyli w moim miescie sa 3 takie sklepy Niestety ale sprzedawcy wprowadzili Cię w błąd. Przytoczę tutaj 13 punkt gwarancji MERIDY "13. Za obsługę gwarancyjną odpowiada podmiot, który dokonał sprzedaży roweru. (Rozważ to utrudnienie przez zakupem roweru w trybie wysyłkowym, za pośrednictwem internetu.)" A i nie zapomnij za miesiąc odesłać za miesiąc roweru do Łodzi na OBOWIĄZKOWY przegląd;)
Iven Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 "13. Za obsługę gwarancyjną odpowiada podmiot, który dokonał sprzedaży roweru. (Rozważ to utrudnienie przez zakupem roweru w trybie wysyłkowym, za pośrednictwem internetu.)" ..i tak jest u wielu producentów,o czym wcześniej pisałem. Osobiście mam Unibika Xenona , wcześniej zethosa i też widnieje podobny zapis ,że w trakcie gwarancji za usunięcie usterek odpowiada sprzedawca.....
jarbla Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 W moim Unibike'u pękło jarzemko w sztycy. Rower był kupiony przez internet i posiadał jeszcze ważną gwarancję. Udałem się do sklepu w Legionowie w którym sprzedawano również rowery tej marki. Sprzedawca powiedział, ze na gwarancję przyjmują rowery tylko kupione u nich... Na marginesie dodam, że Unibike Expert był u nich wystawiony z ceną 2999zł podczas gdy ja kupując przez allegro za identyczny model i rocznik zapłaciłem 2430
Qanitro Napisano 19 Lipca 2010 Autor Napisano 19 Lipca 2010 Wlasnie czytalem swoja karte gwarancyjna. Nie ma u mnie takiego punktu: "13. Za obsługę gwarancyjną odpowiada podmiot, który dokonał sprzedaży roweru. (Rozważ to utrudnienie przez zakupem roweru w trybie wysyłkowym, za pośrednictwem internetu.)" !! Mam tylko: "gwarancja obowiazuje na terenie calej Polski". Zreszta dzis jeszcze zadzwonie do jakiegos serwisu i zapytam, ale skoro nie mam nic w gwarancji, ze musze naprawiac u sprzedawcy to przeciez MUSI mi uznac kazdy punkt serwisowy w Polsce, mam racje? Juz bylem w jednym serwisie, bo mi namieszaliscie W korbie troche cos "szelesci" od poczatku, wiec mialem powod. Powiedzialem, ze chcialbym oddac na naprawe gwarancyjna itd. Otworzyl ksiazeczke, popatrzyl: -Kupowany w Łodzi? -Tak -Merida.. Ok, moze Pan przyjechac i zrobimy. Czyli po prostu nie ma problemu, gwarancja obowiazuje wszedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.