Skocz do zawartości

[do 2200zł] Rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W wielu drukach gwarancyjnych jest klauzula ,że rower do naprawy należy odesłać do sprzedawcy.......jeśli się mylę to mnie poprawcie ........

Napisano

W wielu drukach gwarancyjnych jest klauzula ,że rower do naprawy należy odesłać do sprzedawcy.......jeśli się mylę to mnie poprawcie ........

Rozmawialem z 2 sprzedawcami.

Krotko:

gwarancje musi uznac kazdy sklep, ktory ma umowe z Merida - czyli w moim miescie sa 3 takie sklepy :)

co do roweru

ZDECYDOWALEM JUZ:) DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC - GLOWNIE TOBIE PITOF :)

wybralem Meride Crossway 500

Kupie ja w sklepie abc24, podanym przez Ivena (Tobie tez Bog zaplac), dlatego ze zalezy mi na gwarancji i tyle.

Wytargowalem jedynie 50zl - biore za 2200 - na wiecej sie sprzedawca nie zgodzil, twierdzac, ze cena katalogowa 2600... ale 2200 przezyje :)

Mam nadzieje, ze bede zadowolony. Jutro z samego rana dzwonie zamowic:)

Dziekuje, God bless you.

Jak tylko dostane rower odezwe sie :)

Napisano

Rower juz mam, pojechalem do Lodzi odebrac :thanks:

Zrobilem dzis na razie 45km, ale juz swoje pierwsze wrazenia moge opisac :D

Ogolnie jestem naprawde bardzo zadowolony, amortyzator bdb dziala, przerzutki oczywiscie tez - jak sie okazalo tylne przerzutki to jednak Shimano Deore XT - wiec jeszcze lepiej B), opony bdb - po piachu tez mozna pojezdzic :> , hamulce jak na razie dzialaja bardzo lekko, a zarazem efektywnie.

Jeszcze raz thank you so much za dokonanie wyboru. Jestem naprawde bardzo zadowolony - wszystkim polecam ten model, za ta cene wg mnie SUUUPER.:)

Jak troche pojezdze to pewnie znowu sie odezwe:)

Napisano

Rozmawialem z 2 sprzedawcami.

Krotko:

gwarancje musi uznac kazdy sklep, ktory ma umowe z Merida - czyli w moim miescie sa 3 takie sklepy :)

Niestety ale sprzedawcy wprowadzili Cię w błąd.

Przytoczę tutaj 13 punkt gwarancji MERIDY

"13. Za obsługę gwarancyjną odpowiada podmiot, który dokonał sprzedaży roweru. (Rozważ to utrudnienie przez zakupem roweru w trybie wysyłkowym, za pośrednictwem internetu.)"

A i nie zapomnij za miesiąc odesłać za miesiąc roweru do Łodzi na OBOWIĄZKOWY przegląd;)

Napisano

"13. Za obsługę gwarancyjną odpowiada podmiot, który dokonał sprzedaży roweru. (Rozważ to utrudnienie przez zakupem roweru w trybie wysyłkowym, za pośrednictwem internetu.)"

..i tak jest u wielu producentów,o czym wcześniej pisałem. Osobiście mam Unibika Xenona , wcześniej zethosa i też widnieje podobny zapis ,że w trakcie gwarancji za usunięcie usterek odpowiada sprzedawca.....

Napisano

W moim Unibike'u pękło jarzemko w sztycy. Rower był kupiony przez internet i posiadał jeszcze ważną gwarancję. Udałem się do sklepu w Legionowie w którym sprzedawano również rowery tej marki. Sprzedawca powiedział, ze na gwarancję przyjmują rowery tylko kupione u nich...

Na marginesie dodam, że Unibike Expert był u nich wystawiony z ceną 2999zł podczas gdy ja kupując przez allegro za identyczny model i rocznik zapłaciłem 2430 :devil:

Napisano

Wlasnie czytalem swoja karte gwarancyjna.

Nie ma u mnie takiego punktu:

!!

Mam tylko: "gwarancja obowiazuje na terenie calej Polski".

Zreszta dzis jeszcze zadzwonie do jakiegos serwisu i zapytam, ale skoro nie mam nic w gwarancji, ze musze naprawiac u sprzedawcy to przeciez MUSI mi uznac kazdy punkt serwisowy w Polsce, mam racje?

Juz bylem w jednym serwisie, bo mi namieszaliscie :icon_wink: W korbie troche cos "szelesci" od poczatku, wiec mialem powod.

Powiedzialem, ze chcialbym oddac na naprawe gwarancyjna itd.

Otworzyl ksiazeczke, popatrzyl:

-Kupowany w Łodzi?

-Tak

-Merida.. Ok, moze Pan przyjechac i zrobimy.

Czyli po prostu nie ma problemu, gwarancja obowiazuje wszedzie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...