Skocz do zawartości

[amortyzator] rst first air

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

mam w moim smigadelku, ktory nabylem 4 dni temu zamontowany jest w.w. amor. podczas dzisiajeszego powrotu do domu przy zjezdzie z krawężnika uslyszalem metaliczny trzask. jakie bylo moje zdziwienie gdy przy hamowaniu amor mimo iz byl zablokowany na 3/4 pracowal jak na pelnym luzie. pytanie brzmi : co sie moglo stac, blokada przestala dzialac, da sie go uratowac ?

dziekuje za odpowiedz

Napisano

skoro widelec pracuje to dlaczego nie da sie go uratować?

czy jeżdziłeś w terenie/skakałeś itp włączoną blokadą?

blokada nie jest usztywniaczem widelca przeznaczonym do czegokolwiek poza jazdą po równym podłożu, np w czasie pokonywania na rowerze mtb odcinków asfaltowych.

Napisano

w terenie jeżdżę rzadko. glownie 3 stawy w k-ce po asfalcie. trzask mial miejsce podczas zjazdu z chodnika na asfalt, a amor byl ustawiony na 3/4 wiec jak mi sie wydawalo= przynajmniej do tej pory- ugiecie powinno byc wystarczajace i nie powinny powstac żadne szkody. czyli od czego zacząć, co wymienic ? dodam ze to moj pierwszy "zaawansowany" zarowno rower jak i amor. dzieki za odpowiedz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...