bananrules Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 witam, mam w moim smigadelku, ktory nabylem 4 dni temu zamontowany jest w.w. amor. podczas dzisiajeszego powrotu do domu przy zjezdzie z krawężnika uslyszalem metaliczny trzask. jakie bylo moje zdziwienie gdy przy hamowaniu amor mimo iz byl zablokowany na 3/4 pracowal jak na pelnym luzie. pytanie brzmi : co sie moglo stac, blokada przestala dzialac, da sie go uratowac ? dziekuje za odpowiedz
tobo Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 skoro widelec pracuje to dlaczego nie da sie go uratować? czy jeżdziłeś w terenie/skakałeś itp włączoną blokadą? blokada nie jest usztywniaczem widelca przeznaczonym do czegokolwiek poza jazdą po równym podłożu, np w czasie pokonywania na rowerze mtb odcinków asfaltowych.
bananrules Napisano 12 Lipca 2010 Autor Napisano 12 Lipca 2010 w terenie jeżdżę rzadko. glownie 3 stawy w k-ce po asfalcie. trzask mial miejsce podczas zjazdu z chodnika na asfalt, a amor byl ustawiony na 3/4 wiec jak mi sie wydawalo= przynajmniej do tej pory- ugiecie powinno byc wystarczajace i nie powinny powstac żadne szkody. czyli od czego zacząć, co wymienic ? dodam ze to moj pierwszy "zaawansowany" zarowno rower jak i amor. dzieki za odpowiedz
Rulez Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Prawdopodobnie uszkodzeniu uległa blokada. Tu masz schematy : http://www.rst.com.tw
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.