Petee Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich Zaglądam na forum już od dłuższego czasu. Czytam, podglądam, informuję się i w końcu padło na mnie. Jestem przed dość poważnym wyborem. A więc konkrety : Schwinn Mesa : http://allegro.pl/item1125705048_schwinn_mesa_sram_sx4_najlepszy_w_tej_cenie_879zl.html Kands Energy : http://www.allegro.pl/item1141722910_rower_mtb_kands_energy_1300_alivio_wysoka_polka.html Rower ma mi służyć w większości jako kompan w drodze do pracy, ale w wolnych chwilach chcę go zabierać na wycieczki w teren. Czyli większość pokonywanej trasy to asfalt. Zależy mi przede wszystkim na bezawaryjności i wygodzie. Dlaczego piszę na forum ? Ponieważ nie jestem pewien, który z tych dwóch jest lepszy. Za wszelkie rady będę wdzięczny. Pozdrawiam
kubek20 Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Kands ma bardzo słabe koła i hamulce. Schwinn wygrywa osprzętem, kołami, oponami, i rurkami . W aukcji kandsa widnieje napis "HAMULCE V-BRAKE NIEZAWODNE W KAŻDYCH WARUNKACH" :D
Petee Napisano 12 Lipca 2010 Autor Napisano 12 Lipca 2010 Od początku byłem bardziej nastawiony na Schwinn'a. Chyba się na niego zdecyduję, ale czekam jeszcze na opinie innych. Może ktoś coś powie o tym rowerku ? Ogólnie chodzi mi o porównanie osprzętu, np. czy te SRAM'y są lepsze/gorsze od Shimano Alivio ?
2701 Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Od początku byłem bardziej nastawiony na Schwinn'a. Chyba się na niego zdecyduję, ale czekam jeszcze na opinie innych. Może ktoś coś powie o tym rowerku ? Ogólnie chodzi mi o porównanie osprzętu, np. czy te SRAM'y są lepsze/gorsze od Shimano Alivio ? Nie wiem jak te, ale na allegro jest też Mesa na X-7, które jest na pewno lepsze, a kosztuje 999 zł. Zdaję sobie sprawę, że tak można w nieskończoność, ale skoczyć 2 grupy osprzętu w górę za 100 zł to chyba jest ok.
Petee Napisano 13 Lipca 2010 Autor Napisano 13 Lipca 2010 Każde 100 zł mniej to dla mnie dużo, a nie będę aż tak szalał. Poza tym, w tym rowerku co podałeś jest amor RST, który jest gorszy od Suntour'a, a jak pisałem - zależy mi na wygodzie. Wymieniać też na pewno nie będę. Poczytałem jeszcze trochę opinii na zagranicznych forach i zdecydowałem się na Schwinn'a Mesa Dziękuję wszystkim za poradę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.