Skocz do zawartości

[rower] Schwinn Mesa czy Kands Energy 1300 ?

Petee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :)

Zaglądam na forum już od dłuższego czasu. Czytam, podglądam, informuję się i w końcu padło na mnie.

Jestem przed dość poważnym wyborem.

A więc konkrety :

Schwinn Mesa : http://allegro.pl/item1125705048_schwinn_mesa_sram_sx4_najlepszy_w_tej_cenie_879zl.html

Kands Energy : http://www.allegro.pl/item1141722910_rower_mtb_kands_energy_1300_alivio_wysoka_polka.html

Rower ma mi służyć w większości jako kompan w drodze do pracy, ale w wolnych chwilach chcę go zabierać na wycieczki w teren. Czyli większość pokonywanej trasy to asfalt.

Zależy mi przede wszystkim na bezawaryjności i wygodzie. Dlaczego piszę na forum ? Ponieważ nie jestem pewien, który z tych dwóch jest lepszy.

Za wszelkie rady będę wdzięczny.

Pozdrawiam :D

Napisano

Kands ma bardzo słabe koła i hamulce. Schwinn wygrywa osprzętem, kołami, oponami, i rurkami . W aukcji kandsa widnieje napis "HAMULCE V-BRAKE NIEZAWODNE W KAŻDYCH WARUNKACH" :D :D

Napisano

Od początku byłem bardziej nastawiony na Schwinn'a. Chyba się na niego zdecyduję, ale czekam jeszcze na opinie innych. Może ktoś coś powie o tym rowerku ? Ogólnie chodzi mi o porównanie osprzętu, np. czy te SRAM'y są lepsze/gorsze od Shimano Alivio ?

Napisano

Od początku byłem bardziej nastawiony na Schwinn'a. Chyba się na niego zdecyduję, ale czekam jeszcze na opinie innych. Może ktoś coś powie o tym rowerku ? Ogólnie chodzi mi o porównanie osprzętu, np. czy te SRAM'y są lepsze/gorsze od Shimano Alivio ?

Nie wiem jak te, ale na allegro jest też Mesa na X-7, które jest na pewno lepsze, a kosztuje 999 zł. Zdaję sobie sprawę, że tak można w nieskończoność, ale skoczyć 2 grupy osprzętu w górę za 100 zł to chyba jest ok.
Napisano

Każde 100 zł mniej to dla mnie dużo, a nie będę aż tak szalał. Poza tym, w tym rowerku co podałeś jest amor RST, który jest gorszy od Suntour'a, a jak pisałem - zależy mi na wygodzie. Wymieniać też na pewno nie będę.

Poczytałem jeszcze trochę opinii na zagranicznych forach i zdecydowałem się na Schwinn'a Mesa :D

Dziękuję wszystkim za poradę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...