Skocz do zawartości
  • 0

Rdza na rowerze

Gość Murzin

Pytanie

Gość Murzin
Napisano

Witam, mam problem i liczę na szybką odpowiedź :P Otóż pożyczyłem koledze rower na kilka miesięcy i gdy go odebrałem, łańcuch jest nieźle pordzewiały, rdza występuje też na kierownicy i amortyzatorach. Jak waszym zdaniem najlepiej się jej pozbyć? Myślałem o Coli, ale jednak wolę spytać się większych fachowców :D. I jeszcze jedna sprawa, koleś musiał zmienić dętkę w rowerze i teraz nie wiem jakiej pompki mam użyć :/ próbowałem już z zwykłą reczną do rowerów i samochodówką. Jest możliwość, że jest to dętka do której trzeba pompkę z igłą? (tą co pompuje się również piłki).

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Łańcuch dobrze wyczyść i przesmaruj. Nie wiem jak bardzo z nim źle ale może da się uratować.

Rdzę na zewnętrznych elementach możesz spolerować pastą polerską o ile to tylko rdzawy nalot.

W dętkach występują 3 rodzaje wentyli: na pompkę rowerową wentyl dunlopa/rowerowy i presta i na pompkę samochodową zawór samochodowy/auto

Napisano

Hehe :) nie wiem jak chcesz włożyć amora do coli :D Chyba całą wannę tej coli byś musiał mieć :P

Łańcuch owszem, możesz pomoczyć w tym specyfiku, a zarazem złotym napoju (coli) :D A później przesmarować, na pewno uda się uratować :D

Są 3 rodzaje wentyli:

1. rowerowy/dunlopa

2. samochodowy/shrader

3. presta

Do każdego trzeba innej pompki, chyba że masz ze zmienną końcówką :D Ale żadnej nie pompuje się igłą do piłki :D:icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...