Skocz do zawartości

[korba] Jak dopasować osłonę?

shadoow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupiłem Level A6, ale nie miałem fabrycznie osłony na łańcuch przedniej korby.

Pytałem się w serwisie - nie mają i mówią że ciemno dostać.

Jak dopasować do korby? Są uniwersalne do tego modelu, czy coś wymierzać?

Gdzie mogę kupić taką osłonę? Na allegro nie spotkałem pod ten model..

No ciekawy pomysł nie powiem. A spojrzałeś w ogóle czy w blacie są otwory do przekręcenia tego (nie)zbędnego kawałka plastiku?

Są, są.

Powinieneś pochodzić po sklepach, najlepiej wziąć korbę (ew. cały rower) ze sobą, że po kupnie i próbie założenia nie było ZONKA.

• Mod Team

Osłonka na korbie w takim rowerku to raczej nieporozumienie. Ani to lansik ani wygląd. Ale niezbadane są zachcianki bikerów. Byłem świadkiem w serwisie kiedy mistrzu zlecając zaplatanie koła za ok. 8 stówek prosił o zamocowanie plastikowej osłonki pomiędzy kasetę a szprychy.:D

Osłonka na korbie w takim rowerku to raczej nieporozumienie. Ani to lansik ani wygląd. Ale niezbadane są zachcianki bikerów. Byłem świadkiem w serwisie kiedy mistrzu zlecając zaplatanie koła za ok. 8 stówek prosił o zamocowanie plastikowej osłonki pomiędzy kasetę a szprychy.:)

Osłonka powinna jedynie chronić przed zabrudzeniem odzieży lub ewentualnego jego wkręcenia w korbę.

To uważasz za śmieszne?

Dla mnie to jest po prostu zabezpieczenie.

W większości korb mocowanie też jest, np:

http://mtbikes.pl/pliki/image/fc_m442_6.jpg

Byłem świadkiem w serwisie kiedy mistrzu zlecając zaplatanie koła za ok. 8 stówek prosił o zamocowanie plastikowej osłonki pomiędzy kasetę a szprychy.:)

To akurat nie jest takie głupie. Wiem, bo sam tak miałem, że łańcuch może nieźle pokiereszować szprychy, a zanim zmieli osłonkę to troszeczkę minie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...