enduroriderPL Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 a jeszcze jak byś nam wyjaśnił jak to stwierdziłeś bo jak rozumiem to 1.zmieniasz stary olej na np castrol i jest lepiej ( wiadomo nowy olej) 2. jeździsz kilka tyś kmów kilka miesięcy i znowu zmieniasz na olej np motul i znowu jest lepiej bo świży olej ale tak naprawdę odczuwasz tą różnicę miedzy jednym lepiej a drugim? po kilu tys km i iluś tam miesiącach jazdy? może jak bym sobie dla frajdy zmiany zmienił dzień po dniu olej jeden na drugi i jeszcze założył że jest taka sama temperatura powietrza i jeszcze identycznie napompował komoru do trzeciego miejsca po przecinku to może bym coś poczuł ale nie jestem przekonany, ale to tylko moje skromne zdanie Wymieniam olej w interwałach zalecanych przez producenta. Jeżeli po 100h jazdy jednej olej to breja a drugi jest nadal olejem to ja nie mam więcej pytań. Poza tym jest też kwestia wydajności regulacji na danym oleju od danego producenta. Artursx1 widzę, że mamy podobne odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Rulez ja jestem otwarty na odpowiedź w czym castrol jest lepszy od motula Poprostu Castrola nie uzywałeś, więc nie masz porównania, mimo to z uporem twierdzisz że Motul jest najlepszy, gdybyś miał porównanie to opisał byś swoje wrażenia, ja nie twierdzę, że Castrol jest najlepszy, tylko, że go używam, więc chętnie się dowiem w czym Motul jest lepszy , jeli podasz jakieś argumenty to może zmienię olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Poprostu Castrola nie uzywałeś, więc nie masz porównania, mimo to z uporem twierdzisz że Motul jest najlepszy, gdybyś miał porównanie to opisał byś swoje wrażenia, ja nie twierdzę, że Castrol jest najlepszy, tylko, że go używam, więc chętnie się dowiem w czym Motul jest lepszy , jeli podasz jakieś argumenty to może zmienię olej Zamiast licytować się na argumenty kup motula jak skończy sie Castrol Poza tym wydaje mi się, że Motul w tej chwili jest bardziej dostępny niż Castrol - przynajmniej w wAw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Mam Castrola na miejscu i taniej niż Motula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Rulez to fajnie masz Ostatnio bywają problemy z olejami w wAw ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeski1811 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Zakupilem brunox popsikalem i jest znacznie lepiej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ujme tak,nie wtryniajac sie w opinie.Nie interesuje mnie czy wdelug kogos i jakiejs normy 5W jednego producenta to 2.5W innego.Jako ,ze pracuje pod koncernem Total,wiec do niektorych olejow mam dostep darmowy i dosc duzy.porownywalem sobie kiedys wlasnie jak to ktos powyzej ujal,ze wymienialem sobie olej i to 3 rozne w ciagu jednego dnia.Co ciekawe byl tam Amortyzol Orlena 15W,jedyna odczuwalna roznica to taka,ze prawie idnetyczna prace uzyskiwalem odkrecajac o kilka obrotow tlumienie.Zaznaczam,ze jednak praca byla najgorsza.Co do gestosci oleju.Dodtykajac ,rozmazujac po lapach olej Motul 5W i Motorex 10W nie widze roznicy,wiec nie kumam skad stwierdzenie ,ze jest gestszy.Jak pisal endurorider,jesli wylewam po roku uzywania Motula to jest minimalnie zmetniony,natomiast oryginalny RS jest koloru maslanki truskawkowej.Ktos twierdzi,ze nie widzial oleju spienionego,hmmm,zapraszam na szybkie zjazdy z Pilska czy moich terenow.Gwarantuje,ze damper jest bardzo ,bardzo cieply,a olej po 20 km dojezdzie do domu jest wspaniale zmiksowany powietrzem.Castrola nie używałem, ponieważ Motula polecili mi koledzy, którzy jeżdzą rajdy, przeprawówki i enduro na motocyklach. Niektórzy wymieniają go po kilku wyścigach i przerabiali ze względu na koszty dużą ilość olejów, zostało na półsyntetyku Motula i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.