zurawa123 Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Też tak miałem i wydaje mi się ,że koło jest za słabo dokręcone.
seker1995 Napisano 21 Lipca 2010 Autor Napisano 21 Lipca 2010 Po mocniejszym dokręceniu koła stukanie ci znikło ?? P.S. Oczywiście koło na zacisk
Schwefel Napisano 21 Lipca 2010 Napisano 21 Lipca 2010 Luz na sterach łatwo zdiagnozować poprzez zaciśnięcie hamulca przedniego i ruchy przód/tył. Jak się rusza widelec to jest luz. Przy piastach podobnie, jak koło chodzi na boki albo tarcza obciera to pewnie jest luz.
seker1995 Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 Sprawdziłem i tak jak mi się to wydawało luz jest na sterach Miałem dokładnie tak samo niedawno jeszcze w starym rowerze, dlatego to obstawiałem Tylko, że w starym umiem naprawi, a w nowym nie ?? Jak mam to dokręcić ??? Tą śrubą pionową na ampuł? Sprawa jest taka Luz na sterach trochę był Już zniwelowane Ale jak zacisnę przedni hamulec i ruszam kołem po podłodze przód-tył powoli, to koło tak jakby się trochę przesuwa, tak jakby klocki hamulcowe były trochę luźne, bo już nie drga jak uderzę kołem. Czy to tak ma być?? Klocki mogą był trochę luźne ?? Wiem że nie ten dział, ale nie chcę nowego tematu zakładać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.