mariusz10 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Witam..Posiadam licznik rowerowy SIGMA BC1106 wszystko pieknie gralo,choodzil lecz niestety..ostatnio przestal dzialac..nic nie zmienialem w ustawieniach i nic..ściągnąłem go z roweru i "macham" mahnesami kolo siebie i nic zero reakcji a licznik jest wlaczony i wydaje sie na naormalny..Przewod tez jest caly..z gory dziekuje za pomoc
sosna119 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Może gniazdo nie styka ze złączami licznika. Styki w gnieździe mają tendencję do wycierania się i po pewnym czasie przestają działać. Jak masz jakiegoś kumpla co ma sigmę spróbuj czy w jego rowerze działa Twój licznik.
seker1995 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 A nie zmieniałeś może ostatnio kola/ piasty przedniej ??? Ja tak miałem, że po zmianie kół, nowy były do stożka i przez to szprychy schodziły się trochę wcześniej, co skutkowało tym że były dalej od czujnika Musiałem kupić nowy magnes na koło i było ok Spróbuj pomachać magnesem przed czujnikiem, nawet odkręć ten co masz i zobacz, czy jest reakcja, jeśli nie to machaj magnesem i ruszaj kabelkiem przy czujniku, a później podstawce i obserwuj rezultaty
MTBjohny Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 a może wystawiłeś licznik na długi czas na słońce ? 40 kilka stopni przez kilka godzin może być zabójcze ^^ jak wczoraj wystawiłem rower taty na balkon i zdjęty został z niego licznik po paru godzinach ( działa na szczęście ) ale miał przez jakiś czas wyświetlone wszystkie liczby ^^
mariusz10 Napisano 11 Lipca 2010 Autor Napisano 11 Lipca 2010 Licznika nie uzywalem przez caly tydzien,byl w domu a rower tydzien w serwisie moze cos oni nakrecili;/ machalem magnesami juz na poczatku ale nic to nie dalo..
mariusz10 Napisano 12 Lipca 2010 Autor Napisano 12 Lipca 2010 Zapomnialem dodac ze jak macham na sucho magnesem kolo czujnika to cos cyka..bardzo prosze o jakies rady..dziekuje Juz wszystko wiadomo..Wszystko wina kabla..pewnie robi gdzies jakies zwarcie jak go scisne licznik dziala normalnie..wiec albo wymiana na nowy albo zaizoluje zyly osobno..dzieki za zainteresowanie tematem,pozdrawiam
nulus Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Podczepie się Mam sigme przewodową, BC1606, i ostatnio zrobiły się jakieś jaja. Licznik przestał reagować na ruch koła, nic nie ruszałem, to na pewno nie od pogody czy wody. Faktem jest, że kilka razy w okolicach magnesu/czujnika dyndał łańcuch rowerowy ( powiesiłem go na kierownicy). Możliwe, że coś się rozmagnesowało ?
xis Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Też mam problem z Sigmą bc1106 lecz bezprzewodową. Jak zakręce kołem to na platformie normalnie miga dioda zielona, licznik pokazuje wszystko normalnie oprócz prędkości(wiadomo że nie liczy przebiegu ,średniej prędkości) ..cały czas miga 0.00. Dzień wcześniej jechałem w ulewie. po wstawieniu roweru do garażu zdjąłem licznik i wziąłem go ze sobą. Na drugi dzień wsiadłem na rower i licznik zachowywał się tak jakby platforma była zbyt daleko od magnesu,lecz platforma jest dobrze ustawiona i dioda miga normalnie!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.