PinkusKK Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 Witam, posiadam jeszcze ramę ze starego roweru, chciałem go trochę złożyć na nowo, odmalowałem ją, i zrobić sobie rower zapasowy na zime itp. I tu pytanie wczesniej w tym rowerze były stery klasyczne i mostek klasyczny, ale chciałem zmienić na stery typu ahead, które wydają mi się mocniejsze, wytrzymalsze i bardziej masywne. Gdzieś kiedy słyszałem, że można założyć jakąś przejściówkę czy coś w tym stylu, czy jest to prawda? Jeśli tak jak można to zrobić. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
PinkusKK Napisano 10 Lipca 2010 Autor Napisano 10 Lipca 2010 Rurę sterowa chodzi Ci o widelec czy główkę ramy? bo ja nie kumaty jestem ;/
redrabbit Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 Rurę sterowa chodzi Ci o widelec czy główkę ramy? bo ja nie kumaty jestem ;/ Chodzi o widelec. Suwmiarką zmierz średnicę tej części widelca którą wkładasz w ramę. Jak wyjdzie 1 i 1/8 cala to masz większy wybór ale są też stery ahead na 1" link Pzdr!
PinkusKK Napisano 11 Lipca 2010 Autor Napisano 11 Lipca 2010 Dalej nie bardzo wiem o co chodzi: Chodzi o widelec. Suwmiarką zmierz średnicę tej części widelca którą wkładasz w ramę. Jak wyjdzie 1 i 1/8 cala to masz większy wybór ale są też stery ahead na 1"link Pzdr! Ja dopiero chce kupić amorek do przodu, i właśnie nie wiem z jaką rurą sterową 1" czy 1 i 1/8 ". I tak, żeby do tego pasowały stery ahead 1" lub 1 i 1/8 ", ale moje pytanie sprowadza się do tego czy jak kupię stery i amorek 1 i 1/8", to czy to będzie pasowało do ramy, w której poprzednio miałem stery klasyczne, i nie wiem czy te ahead wejdą. Pzdr
Flash3M Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Jeśli masz ramę pod stery klasyczne 1" to amortyzator będzie musiał mieć właśnie taką rurę sterową. Ale... zdaje sie, że są adaptery, które umożliwiają montaż mostka a-head przy sterach klasycznych.
Biera Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 przejściówka z mostkiem jest, ale problemem w tym wypadku są same stery i amortyzator na 99% masz główkę ramy pod 1', więc takie stery i amortyzator musisz kupić
PinkusKK Napisano 11 Lipca 2010 Autor Napisano 11 Lipca 2010 Aha dzięki ;] Aha to tak na koniec, bo ja troche nie kumaty jestem jak już wcześniej pisałem Musze kupić: -amortyzator z rurą sterową 1 cal np. TU -stery typu ahead 1 cal np. TU - mostek typu ahead np. TU - kierownicę np. TU - przejściówkę do mostka z 1" na 1 1/8" np. TU Czy wszystko się zgadza? I jak zakłada się tą przejściówkę? Z góry dzięki za odpowiedź i wytłumaczenie takiemu nie ogarowi Pozdrawiam
Miecho87 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Ten adapter służy do zakładania mostka a-head na widelec z gwintem, więc nie zadziała z tym zestawieniem.
PoleK Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Miecho87, ale gadasz... ten mostek wlasnie do takiego zestawu jak podal kolega wyzej jest stworzony... mod, a taki wali byki...:| Kolego: PinKusKK, ten zestaw ktory dales, da rade, a ten nade mna, nie wie co pisze chyba;)
Miecho87 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 W sumie nie wiem czy do tego jest stworzony, ale masz rację, że powinien działać. Źle spojrzałem, przyznaję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.