Skocz do zawartości

[opony] wybór opon w dosyć trudny teren

djkraszinio19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Amortyzator wybrany, więc jeszcze do wymiany zostały opony a tutaj to już kompletnie nie wiem co będzie dobre do jazdy po dosyć trudnym terenie (błoto, mokra ściółka, a także szuter, kamole itd) na razie mam dwa typy:

1. Continental Explorer

2.Continental Vapor

Szukam opon na koło 26x2.1

Czy te opony dadzą radę w takim terenie jak napisałem ??

A jak nie to jakie opony do 50zł za sztukę były by dobre ??

Za pomoc z góry dziękuję

Napisano

explorera to raczej nie polecam, miałem i sie ślizga na mokrym.

Polecam maxxis ardent troche drożej niż podałeś ja wyrwałem po 70 od sztuki (zwijane) waga niezła (moje 650 gr przy 2.25) trzymają bardzo dobrze i nieźle sie tocza (jak na przyczepnośc którą oferują)

niestety jest tylko rozmiar 2.25 ( w wersji lekkiej i 1200gr do dh)

Napisano

Explorera nie polecam choc obecnie uzywam. W terenie nienajgorsza oponka choc szybko zalepia sie blotem. Natomiast jak od czasu do czasy wyjezdziesz na asfalt to bieznik doslownie niknie w oczach...

Polecam oponki Kenda Comodo, rewelacyjne niedoceniane opony, cena nie przekracza 50zl a naprawde warto.

Napisano

Eloszka

jeśli chodzi o kamieniste podłoża to dobrze sobie radzi Kenda SBE np. w wersji 2.10

ale w błocie odpada bo szybko się bieżnik zapycha ;/

Jeśli zamierzasz jeździć więcej po błocie to lepiej jest dać szersze laczki :)

Napisano

Mountain King 2.0, w tej chwili są na Allegro po 35zł/szt. Mam wersję 2.4, trzyma się jak przyklejona, nieporównywalnie względem Karmy czy Komodo.

Napisano

no faktycznie po 35zł to się bardzo opłaca, przejdę się jutro u siebie w mieście po sklepach rowerowych i popytam o te Mountain Kingi jeżeli będą w przystępnej cenie to je kupie a jak nie to allegro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...