ratanpuri Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 Witam Jestem praktycznie zdecydowany na zakup tego roweru: http://unibike.pl/zonetwo.html Mam 195cm wzrostu i ważę 114 kg. Obecnie jeżdżę na Giantcie Terrago 1 Disc i rozmiar ramy to w oznaczeniu Gianta XL co odpowiada mniej więcej 20' rower to typowe XC. Stąd moje pytanie czy rozmiar ramy Unibike czyli 16' nie będzie za mały?? Roweru będę używał do nauki dirtu(wiem do dirtu to 12' albo 14') i do leśnych zjazdów lecz pewnie czasem trzeba będzie gdzieś dalej tym pojechać ale nie więcej niż 10km. Co o tym myślicie......czy wyrobię na 16'?
PoleK Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 mam 180cm i ramke w XC, 16.5... sztyca wyjeta ze 30cm ponad? musialbys miec chyba z pol metra tej sztycy zeby jechac normalnie, pomijam juz dlugosc trojkata. pojechac wiecej niz 10 km, co to znaczy? ile?
ratanpuri Napisano 10 Lipca 2010 Autor Napisano 10 Lipca 2010 mam 180cm i ramke w XC, 16.5... ja mam 195cm i ramę w xc 20' sztyca wyjeta ze 30cm ponad? nie wiem ile, nie widziałem roweru na żywo ale musiał bym pojechaći się do niego przymierzyć... musialbys miec chyba z pol metra tej sztycy zeby jechac normalnie, pomijam juz dlugosc trojkata. pojechac wiecej niz 10 km, co to znaczy? ile? Znaczy to że czasami będę musiał na tym rowerze przejechać trasą długości nie większej niż 10 kilometrów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.