Skocz do zawartości

[amortyzator] Marzocchi-komora PAR

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna jakiegoś Marcoka-przeglądając różne oferty spotykałem się dość często z opisami że "amortyzator po tunningu komory PAR"-chciałem dowiedzieć się co z tymi komorami jest nietak i w sumie za co one odpowiadają??? Dodam że interesuja mnie Marcoki "made in italy"

kolega miał Maratona z 2006 i też był ok. ciężki do tego z jakimś luzem i problemami z manetką. ja mam XC600Sl z 2007 czyli ostatni made in italy. amor jest lekki bo 1775g z gwiazdką, 19,5cm sterówką i bez piwotów a skok 90-130mm. luz jest. z PAR-ówą nic się nie dzieje ale TST2 to lipa straszna. dzięki niej amor sam się utwardza i traci skok. czuć to nawet w trakcie 3-4h maratonu. do tego ciężko działające pokrętła i śliczne ale odchodzące naklejki.

nie warto płacić za marcoka. za 3/4 ceny swojego mogłem mieć Rebe. nie tak ładną i pospolitą ale raczej nadającą się do jazdy.

znajomy serwisant próbował robić nowszy amor z TST2. liczyłem że się z tym upora wtedy dałbym mu swojego ale niepodołał.

może modele z innymi tłumikami nie stwazają problemów???

a może ktoś spotkał się z tuningiem TST2???

Wg gregorio wszystko jest ok...

na pewno ze sporo tańszego RST First jestem dużo bardziej zadowolony :)

XC600 to były nieudane modele...OEMy już w 2007 tłukli na Tajwanie. Warto płacić, ale za sprawdzony model i system. To tak jakbyś jeździł Fiatem 126p, a potem odradzał zakup Punto :)

Za pomocą zaworu PAR można regulować progresję twardości widelca pod koniec skoku.

"ale TST2 to lipa straszna. dzięki niej amor sam się utwardza i traci skok"-poważnie z TST2 są problemy? czy to tylko jednostkowy przypadek? a z komorami PAR coś chyba musi być skoro juz nieraz czytałem w ogłoszeniach coś w styłu "...,komora PAR po tunningu"... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...