Skocz do zawartości

[rower] jaki mtb do 999zł?

2701

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Stanąłem przed odpowiedzialnym zadaniem doradzenia koledze który postanowił nabyć rower w celu towarzyszenia mi w rowerowych wędrówkach. Skoro jazda ze mną, i moje trasy, to wybór ograniczony jest do mtb. Drugim ograniczeniem jest kwota 1000 zł - i to niestety nie podlega negocjacji. Zdaję sobie sprawę, iż przejrzenie oferty Unibike, Mbike i Krossa da w 90 % najlepszą odpowiedz co można mieć max w tej cenie. Nie gustuję w tym przedziale cenowym, a nie chciał bym kolegi wkopać na minę - bardzo proszę o ostrzeganie przed beznadziejną piastą/inną bombą zegarową.

1. Zdaniem szanownych forumowiczów jaki model i w ofercie jakiego sklepu jest najlepszą ofertą w tej cenie z pośród Unibików/Mbików/Krossów?

2. Co jeśli by zaszaleć i zainteresować się czymś takim?:

http://allegro.pl/item1099715087_rower_schwinn_mesa_lt_megapromocja_zapiecie.html

Ile ma sensu tej klasy Sram(nigdy nie używałem) i czy RST ma prawo nazywać swoje wyroby amortyzatorami?

3. Czy ten sprzęt mimo dobrych chęci nie jest w duszy makrokeszem?

http://www.allegro.pl/item1128855998_profesjonal_mtb_na_alivio_sr_suntour_sprawdz_go.html

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Napisano

W Bydgoszczy nie ma Decathlonu. Ale jest montownia Unibike...czy to rodzi jakieś możliwości okazyjno/cenowe?

Napisano

Ja szukałbym jakiejs uzywki niedaleko twojej miejscowości. Mysle ze to najlepszy wybór

Wiesz, jak by to chodziło o mnie, to pewnie. Wiem czego potrzebuje, na co patrzeć, ile muszę potem włożyć. Ale tu chodzi o człowieka który chce mieć nowe, zresztą jak bym mu doradził używane, i było coś nie tak, to byłoby mi głupio. Dlatego ponawiam prośbę - jeśli znacie jakąś okazję na Unibika/Mbika/Krossa to wklejcie link (może uda się w tej cenie coś na deore...albo z tarczówkami?). Jak nie to stanie na Schwinnie - wiem że amor to padaka, ale wszystkie w tej cenie są do niczego, a ten sram X-7 wygląda na papierze nieźle, choć nie miałem osobiście do czynienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...