lookiquartz Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 siemanko posiadam licznik sigma bc 509 ale nic nie pisze jak go wyłączyć i całymi dniami jest włączony prosze o waszą pomoc
MTBjohny Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 hmm moze sprawdz co prawda nie znam twojego licznika ale w moim: http://www.sport-klausmann.de/bilder/produkte/gross/skdi23119895_BIKEmateSolarRadcomputer30Funktionen.jpg żeby go wyłączyć trzeba wcisnąć 2 przyciski na raz wiem też że niektórych nie da się wyłączyć bo np zostaje tylko wyświetlona godzina
MTBjohny Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 te o których mówię to tak jakby przełączały się w tryb oszczędności baterii coś takiego ale wiadomo kiedyś siądzie bateria
sosna119 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Bateria kosztuje kilka złotych. Moja stara Sigma 300 (używałem ją 11 lat) nie miała żadnego wygaszania ekranu czy czegokolwiek podobnego i baterie wytrzymywały spokojnie 2 lata, nawet jeżdżąc w zimie. Teraz od blisko roku mam Sigmę BC 506. Ten licznik po pewnym czasie wygasza się i pokazuje tylko zegarek. Jak na razie bateria działa. Myślę, że nie ma co się martwić. Na wydanie 5zł rocznie lub rzadziej chyba stać każdego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.