jasskulainen Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Witam, mam krossa level a4 , zakupiony w tym roku , zrobione 1800km w sumie za wiele przy nim nie zrobilem , smaruje i czyscze lancuch systematycznie wydaje mi sie ze rower pracuje glosniej niz na poczatku, szczegolnie okolice suportu planuje modernizacje roweru ,na koniec wakacji lub nowy sezon planuje kupic korbe deore ze zintegrowana osia , jakis slx/xt na przod , nowa kaseta i lancuch pokroju slx do tego zestaw nowych linek co przydaloby sie jeszcze zrobic przy rowerku ? to moj pierwszy pozadny rower i nie chce go zapuscic licze na wasza pomoc !
Wampi Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Witam, mam krossa level a4 , zakupiony w tym roku , zrobione 1800km w sumie za wiele przy nim nie zrobilem , smaruje i czyscze lancuch systematycznie wydaje mi sie ze rower pracuje glosniej niz na poczatku, szczegolnie okolice suportu planuje modernizacje roweru ,na koniec wakacji lub nowy sezon planuje kupic korbe deore ze zintegrowana osia , jakis slx/xt na przod , nowa kaseta i lancuch pokroju slx do tego zestaw nowych linek co przydaloby sie jeszcze zrobic przy rowerku ? to moj pierwszy pozadny rower i nie chce go zapuscic licze na wasza pomoc ! Ojoj, z takim przebiegiem raczej jeszcze nic nie powinno być do zmiany oprócz łańcucha, na który jednak może być już za późno (niemniej warto spróbować nowy, najwyżej jak będzie skakał, to dasz stary). Tym bardziej, że czyścisz napęd. Pokupuj sobie te części o których pisałeś, bo są ok. Tylko najpierw zajedź do końca napęd, bo szkoda ledwie 2 tysiące przejechać i zmieniać napęd. Jak przeszkadza Ci trzeszczenie w okolicach suportu, to po prostu kup nowy ~30 złotych.
jasskulainen Napisano 11 Lipca 2010 Autor Napisano 11 Lipca 2010 jezeli kupie nowa korbe deore plus lancuch to musze kupic tez nowa kasete ?
Artro Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Na kasecie która ma 1800km nowy łańcuch może przeskakiwać, dlatego jak już chcesz się bawić w zmianę napędu, to tylko całość.
endless11 Napisano 17 Lipca 2010 Napisano 17 Lipca 2010 Nie wiem czy mówimy o tym samym ale w moim A4 było słychać trzaskanie w suporcie, wystarczyło nasmarować, dokręcić i pomogło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.