k11y Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam, Mam dosyć nietypowy problem. Przy zmianie przedniej przerzutki z największej zębatki na środkową i na odwrót łańcuch wpada pomiędzy tarcze. Szczególnie pod obciążeniem. Korba to truvativ x-flow. Jak oddałem rower do serwisu to stwierdzili, że nigdy nie spotkali się z takim przypadkiem i stwierdzili, iż jedyne co mogą zaproponować to wymiana całej korby na inną. Dodam, że rower kupiłem miesiąc temu i jest to kross level a4 model z 2008 roku. Czy może któryś z Was szanownych forumowiczów spotkał się z czymś takim i wie co można z tym zrobić ? Pozdrawiam K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foto29 Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Może łańcuch jest zbyt wąski? albo się odgięła tarcza i wpada pomiędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k11y Napisano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Problem występuje tylko pomiędzy najwyższą a średnią tarczą więc łańcuch jest odpowiedniej szerokości ale może tak być jak piszesz, że największa tarcza się wygięła i oddaliła od środkowej. Za bardzo się na tym nie znam, ale oznacza to pewnie, że nie ma co bawić się w prostowanie (szczególnie, iż ta korba jest nierozbieralna)ponieważ to tylko kwestia czasu, aż znowu się wygnie. Może ktoś bardziej zorientowany podzieli się ze mną swoją wiedzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0cent Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Tak jak napisal przedpisca - wyglada to albo na wygiete tarcze, albo tez wygiete poszczegolne zeby na tarzy. Skoro jest to nierozbieralne to niewiele zaradzisz. Skoro rower jest swiezy to reklamuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.