miras74 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Szanowni Forumowicze, Przymierzam się do zakupu nawigacji rowerowej, nie jest to mały wydatek (z uchwytem) około 1800 zł. Jak to się sprawdza w terenie? może ktoś z Was posiada już takowe cacko... Za wszelkie informację będę dozgonnie wdzięczny... Może istnieje jakaś możliwość przetestowania tego typu nawigacji na HTC HD2??
robin00 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Nie za bardzo rozumiem co chcesz kupić? Co ma do rzeczy HTC HD2? Czy planujesz zakup samego programu z mapami??? Oregon 450 to raczej nawigacja turystyczna, do pieszych wędrówek. Ja mam Garmin Edge 705 HR i jestem bardzo zadowolony. Oprócz gps jest to także licznik i pulsometr (w zestawie jest opaska z czujnikiem, oczywiście bezprzewodowa). Mapy - ja używam UMP-pcPL (darmowa) ale można także zainstalować GPMapa Topo. Bardzo szybko łapie sygnał, jest dokładny, ma wysokościomierz barometryczny. Działa około 15 - 20 godzin na jednym ładowaniu. Posiada bardzo dobre mocowanie (do kierownicy lub mostka). I kosztuje około 1200 zł. Aha, mozna ściągbnąć oprogramowanie na komputer Garmin Training Center - i śledzić trasy, wysiłek, prędkość, wysokość na jakiej się jeździło. To tak w skrócie, resztę można poczytać na stronie Garmina.
miras74 Napisano 9 Lipca 2010 Autor Napisano 9 Lipca 2010 Nie za bardzo rozumiem co chcesz kupić? Co ma do rzeczy HTC HD2? Czy planujesz zakup samego programu z mapami??? Oregon 450 to raczej nawigacja turystyczna, do pieszych wędrówek. Ja mam Garmin Edge 705 HR i jestem bardzo zadowolony. Oprócz gps jest to także licznik i pulsometr (w zestawie jest opaska z czujnikiem, oczywiście bezprzewodowa). Mapy - ja używam UMP-pcPL (darmowa) ale można także zainstalować GPMapa Topo. Bardzo szybko łapie sygnał, jest dokładny, ma wysokościomierz barometryczny. Działa około 15 - 20 godzin na jednym ładowaniu. Posiada bardzo dobre mocowanie (do kierownicy lub mostka). I kosztuje około 1200 zł. Aha, mozna ściągbnąć oprogramowanie na komputer Garmin Training Center - i śledzić trasy, wysiłek, prędkość, wysokość na jakiej się jeździło. To tak w skrócie, resztę można poczytać na stronie Garmina. Miałem na myśli z tym HTC HD2 - czy można jakoś przetestować oprogramowanie które jest w GARMINIE na HTC... Ewentualnie czy jest gdzieś jakiś test OREGONA 450 (wideo z testów na rowerze). Jestem zielony jeśli chodzi o obsługę urządzeń z mapami topograficznymi...
robin00 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Poszukaj na YOUTUBE, może ktoś testował. Oprogramowanie GARMIN działa tylko na Garminie. Może z wyjątkiem GPMapy Topo, której wersja jest też na telefony z WM, ale kosztuje sporo. Czy nawigacje będziesz używał tylko na rowerze? Bo jeśli tak to polecam Garmin edge 705 lub tańszy 605, o którym pisałem. Oregon to typowa nawigacja turystyczna, do chodzenia piechotą, więc funkcji potrzebnych na rowerze nie ma prawie wcale. (poza oczywiście klasycznymi dla GPS turystycznych).
miras74 Napisano 9 Lipca 2010 Autor Napisano 9 Lipca 2010 Poszukaj na YOUTUBE, może ktoś testował. Oprogramowanie GARMIN działa tylko na Garminie. Może z wyjątkiem GPMapy Topo, której wersja jest też na telefony z WM, ale kosztuje sporo. Czy nawigacje będziesz używał tylko na rowerze? Bo jeśli tak to polecam Garmin edge 705 lub tańszy 605, o którym pisałem. Oregon to typowa nawigacja turystyczna, do chodzenia piechotą, więc funkcji potrzebnych na rowerze nie ma prawie wcale. (poza oczywiście klasycznymi dla GPS turystycznych). Bardzo dziękuję za pomoc... Nawigację będę używał tylko i wyłącznie na rowerze (samochodową już mam). Pozdrawiam MirAs74
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.