Skocz do zawartości

[Wypad] :)_200 km

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lajtowo to znaczy,ze nie będziemy śmigać ze średnią 30 km/h tylko 22.Bo chciałem pojechać w kierunku Sandomierza i powrót pociągiem no chyba,ze ktoś chcę wrócić rowerem :voodoo::thumbsup:.Terminu jeszcze nie znam bo jak nikt by nie pojechał to wtedy się nie wybieram.

Napisano

dobra widzę,że jednak ktoś jest chętny to kiedy się ustawiamy i gdzie chcielibyście jechać? :)..bo to moje będzie pierwsze 200 km :( .Tylko,że w taki upał to się nie chcę jechać,ale z taką średnia damy radę :).Bo już nawet miałem samemu jechać,ale jak ktoś jedzie to zapraszam.Może kierunek wschód?I Powrót pociągiem.

Napisano

Możliwe, że też byłbym chętny ;) Do końca lipca mam czas.

Ja też jestem chętny na wyjazd. Najlepiej już jutro, jak ktoś byłby chętny, ale i też cały najbliższy tydzień. Jeśli ktoś się pisze moje gg: 6774624

Napisano

Może kierunek Mazury? Zumi pokazuje, że z Warszawy do Szczytna mamy 170 km, więc doliczając jakieś objazdy/ dojazdy wyjdzie nam akurat 200.

Jeśli chodzi o mnie to mi pasuje przyszły tydzień - z bardziej skierowaniem na weekend. Pociąg ze Szczytna jest jeden o normalnej porze ale jest :P. 15:53 odjazd a w wawie jest po 21szej. A jeśli nie Szczytno to można wymyśleć coś bliżej.

A takto mogę się zgadywać prawie każdego po południu ale na krótsze jazdy B).

Napisano

hmm z maynard88 ustaliliśmy,że jedziemy do Sandomierza,ale możemy i na mazury jeśli On będzie chciał.Ok nam weekend następny tez pasuje ;)

Napisano

Mazury też brzmią nieźle:). Mi też pasuje następny weekend czyli 24 i 25. Wczoraj byłem w Kazimierzu, i dłuższa jazda w taki upał to straszna męczarnia, ale da radę tylko w trzeba zaliczać każdy sklep aby uzupełniać braki zimnej wody (bo oczywiście wylewaja sie wtedy hektolitry potu). Jadąc do Sandomierza chciałem, pozwiedzać trochę miasto i ewentualnie przenocować tam jakby nie dało radę wrócić w nocy, ale Mazury można obskoczyć w jeden dzień.

Napisano

Dziara - może jako inicjator akcji opracuj jakiś plan dnia, a w szczególności ogarnij pociągi i wszelkie ramy czasowe, wtedy będzie większy przegląd sytuacji.

Na jednodniowy wypad rowerowo-pociągowy i ja bym się pisał, trzeba w końcu zobaczyć coś w te wakacje, dalej niż 50 km od domu :D

Zarówno Mazury jak i Sandomierz mi odpowiadają (z lekką przewagą dla Sandomierza), pozostaje kwestia trasy, bo być może dołączyłbym w trakcie (mieszkam 40 km od W-wy). No i jeśli Sandomierz (bo na Mazurach nie ma problemu), to trzeba ogarnąć jakąś miejscówkę żeby pomoczyć trochę tyłek - bezcenna rzecz w trakcie upałów.

Napisano

No ja chętnie bym to wszystko ogarnął,ale niestety na początku sierpnia wyjeżdżam nad morze...i będę w domu dopiero 16 sierpnia..a więc z planów nici.a jeszcze z innego forum mi kolega zaproponował wypad do około Wa-wy...heh to jakieś 290km..ale mi wyjdzie oczywiście mniej co najmniej 250km:).i to robimy no właśnie pewnie przed tym weekendem i ogarniamy wszystkich po drodze.Może ktoś będzie chętny i tak np z Grójca,Sochaczewa,itg..Bo jest nas trzech.Aha może niech się zajmie tym wszystkim maynard albo kto inny

Napisano

Ja niestety też odpadam w ten weekend, musiałem oddać rower do serwisu - tylna piasta.

Ale trochę ogarnąłem temat, może kiedyś dojdzie do realizacji, albo ktoś inny będzie zainteresowany takim wypadem.

Proponuje wystartować z Góry Kalwarii - dystans ok. 220 km do Sandomierza.

Przejeżdzamy na "drugą stroną" Wisły (czyli po wschodniej stronie) i jedziemy na południe cały czas wzdłuż Wisły do Dęblina, następnie do Puław pózniej do Kazimierza Dolnego (połowa trasy:)) i zostaje jeszcze 100 km do samego Sandomierza mijając po drodze Kamień i Rynek. W ten sposób omijamy główne i ruchliwe drogi krajowe, a poruszamy się mniej uczęszczanymi drogami po różnych mniejszych miejscowościach:) można też liczyć na ładne widoki- często będzie widać rzekę, zobaczymy Kazimierz i pewnie jeszcze kilka ciekawych rzeczy:).

Powrót ze Stalowej Woli pociągiem. Tylko tu jest problem pociąg śmiga codziennie o 15:39 i nie wiem czy się wyrobimy, ponieważ trzeba jeszcze pokonać jeszcze dystans rowerem ok. 30 km z Sandomierza. Jest to pociąg TLK cena biletu do Warszawy Zachodniej ok 51 zł 2 klasą.

Napisano

W ten weekend też raczej nie mam czasu tak na całodzienną wyprawę. Jak coś to mogę się jedynie wybrać na przejażdżkę tak do 4-5h.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Hmm dobra już wróciłem na forum.Niestety te wszystkie moje wypady przesuwam na inny termin.Czyli dopiero w przyszłym roku od gdzieś maja będę zaczynał jezdzić.Bo jakoś czasu brak i się człowiekowi nie chcę jezdzić:/.Jakoś chęci brak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...