autobus Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Chcę sobie wymienić w niedalekiej przyszłości tylną kasetę dotychczasową mam 6 rzędową która była od początku jak kupiłem ten rower. Teraz moje pytanie chce zakupić nową kasetę ale 8 lub 9 rzędową i czy będę musiał wymieniać ramę czy się zmieści ta kaseta. Z tego co wywnioskowałem to będę musiał wymienić manetkę tylną i chyba koło całe bo nie jest przystosowane na tak dużą kasetę. Ale mogę się mylić chciałbym aby mi ktoś powiedział/doradził co mam zrobić co by trzeba było wymienić. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Mod Team sznib Napisano 8 Lipca 2010 Mod Team Napisano 8 Lipca 2010 Ramy nie musisz wymieniać. Do kupienia: tylna piasta (ewentualnie całe koło), kaseta, przerzutka tylna (jak miałeś 6 rzędów jest bardzo prawdopodobne że Twoja prztzerzutka nie obsłuży 8/9), manetka, łańcuch.
autobus Napisano 8 Lipca 2010 Autor Napisano 8 Lipca 2010 Nie chce zakładać też nowego tematu więc napiszę tutaj uzbierałem trochę kasy więc chce zmodernizować rower mianowicie: - tak jak wspomniałem chce wymienić kasetę z 6 na 9 rzędową - przerzutkę z tyłu - przerzutkę z przodu - manetki dwie - klamki dwie - 2 koła ( chce je kupić w całości nie chce składać i chce aby przednie koło było przystosowane do zamontowania hamulców tarczowych w przyszłości tylne do V-braków) - widelec przedni z amortyzatorem ( posiadam widelec z amortyzatorem ale nie ma możliwości montażu hamulca tarczowego a chce zamontować w przyszłości) - łańcuch współpracujący z kasetą którą 9 rzędową - hamulce przód i tył (mam v-brake ale nadają się do wymiany i chce na razie zamontować v-brake) - pedały (tylko nie SPD) Chce na to przeznaczyć 2000zł skompletował by mi ktoś jakiś w miarę dobry a nie drogi sprzęt. Moja jazda na rowerze to głównie proste alejki na ubitej nawierzchni z pisku w z złóż kanału z wodą można powiedzieć amatorska jazda bardziej rekreacyjna jazda na rowerze. Z góry dzięki.
DominikM Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 autobus, to sprawdź pod jaką masz średnice główkę ramy - bo jak na 1" to porzuć temat składania i zapoluj na cały rower.
Michalek Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 A jaki teraz masz rower? Skoro chcesz wymienić tyle rzeczy to podejrzewam, że bardziej w tej cenie opłaca się kupić nowy.
autobus Napisano 8 Lipca 2010 Autor Napisano 8 Lipca 2010 Możesz mi to napisać jaśniej bo przyznam się szczerze w tych sprawach jestem laik główka rany hm z tego co mi przychodzi na myśl to jest to miejsce w które wchodzi przedni widelec dobrze rozumie?? Mój rower to nie jest jakiś super bo podejrzewam że lipny ale jest hehe Apollo Slant
ukaniex Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Możesz mi to napisać jaśniej bo przyznam się szczerze w tych sprawach jestem laik główka rany hm z tego co mi przychodzi na myśl to jest to miejsce w które wchodzi przedni widelec dobrze rozumie?? Mój rower to nie jest jakiś super bo podejrzewam że lipny ale jest hehe Apollo Slant http://www.halfords....tegoryId_165499 ?? P.S. Jeśli tak to główka 1". Tak to jest identyczny ten rower co mam bo go kupiłem właśnie w tym sklepie ponieważ nie mieszkam w Polsce tylko w Anglii. autobus, to sprawdź pod jaką masz średnice główkę ramy - bo jak na 1" to porzuć temat składania i zapoluj na cały rower. Już wiesz co zrobić z tymi 2 tysiącami. :-)
Michalek Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Ponieważ pod 1" nie kupi się żadnego sensownego amortyzatora
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.