Skocz do zawartości

[koło] Problem z kołem Kross Meadow crow

kamilegia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Moja dziewczyna posiada w/w model od kilku miesiecy. Regulowalem go sam, jednak od poczatku byl problem z tylnym hamulcem - ciezko sie go zaciskalo. Pare dni temu po ogledzinach roweru stwierdzilem, ze to przez kolo - lekkie bicie boczne. Po przeczytaniu kilku poradnikow zabralem sie do pracy- efekt- mega osemka- kolo nie nadaje sie juz (chyba) do niczego...

Nasuwa sie moje pytanie- jakie kolo musze kupic? Rozmiar 28" i z tego co wiem ma byc pod kasete. Czy musze kupic dodatkowa piaste, szybkozamykacze, kasete itp? Prosze o rady. Kolo ma byc jak najtansze... Bardzo prosze o linki do konkretnego sprzetu.

dodam, ze w mojej miejscowosci nie ma zadnego SERWISU

pozdrawiam

Napisano

Koło to koło, jeśli będzie pod szybkozamykacz to aktualny będzie pasował. Czy tam jest kaseta to nie jestem pewny, ale co by nie było to musisz jakoś przełożyć starą do nowego koła - będziesz potrzebował klucza do kaset lub wolnobiegu. I to właściwie wszystko, bo opony można przełożyć czymkolwiek.

Napisano

może jeszcze nie ma tragedii ... oddaj koło do serwisu, być może uda się je wycentrować ... posłuchaj co powiedzą, jak nie to się będziesz zastanawiał co dalej

Napisano

Co ty kombinujesz ;)

Nieś/wieź koło do serwisu, nie trzeba kupować nowego. Wiadomo, że porażka przed dziewczyną boli, ale musisz wziąć to na klatę, przyznać się do porażki i pojechać z kołem do najbliższego serwisu :) Potem będziesz już zbierał tylko bonusy :)

Koło pasuje tylko to drugie.

Napisano

Co ty kombinujesz :voodoo:

Nieś/wieź koło do serwisu, nie trzeba kupować nowego. Wiadomo, że porażka przed dziewczyną boli, ale musisz wziąć to na klatę, przyznać się do porażki i pojechać z kołem do najbliższego serwisu :thumbsup: Potem będziesz już zbierał tylko bonusy B)

Koło pasuje tylko to drugie.

akurat nie jest to kwestia porazki i wstydu przed dziewczyna.

Nie wiem czy oplaca mi sie jezdzic po serwisach i wydawac 40zl za bilety jak nie wiem co z tego wyjdzie. Kolo wyglada masakrycznie. wiec szukam najtanszego kola a nie kombinuje. I prosze bez zbednych komentarzy

Napisano

daj fotkę koła to zobaczymy ja ono jest pogięte,

centrowanie kosztuje max 20 zł, to że Tobie wydaje się zmasakrowane to nie znaczy, że dla mechanika takie musi być

40 zł to nie 100 i czasem warto się przejść

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...