bernin Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Witam, mam pewien powazny problem. Ostatnio kupilem sobie rower, 35-letni rower marki NSU. Taki na ktorym hamuje sie pociagajac noge do tylu. Ostatnio gdy troche na nim przyspieszylem cos strzelilo w tylnym kole, i od tamtej pory gdy jade pedaly same pedaluja przez co nie moge hamowac. Pozatym od tamtego czasu nie moge cofac rowerem, po okolo sekundzie hamuje i nie chce jechac dalej do tylu. Nigdzie nie moge doszukac sie informacji na taki temat, mialem nadzieje ze moze ktos bedzie potrafil mi pomoc na jakims bardziej powaznym forum, dlatego jestem i pytam . Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Przeor Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Co za piastę masz w tylnym kole? Zwykłe torpedo z jednym biegiem czy też może jakąś wielobiegową?
Przeor Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 No to za bardzo nie pomogę bo doświadczenia w takich nie mam. W piastach jednobiegowych taki objaw to albo rozwalony koszyczek trzymający wałeczki albo awaria mechanizmu wolnobiegu. Musiałbyś rozebrać bo bez tego to ciężko będzie coś stwierdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.