KaRnaS Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam ostatnio zaczęła mi dzwonić tarcza i zauważyłem, że klocki hamulcowe są chyba za luźne. Co z tym zrobić? Da się to jakoś naprawić? Jest to denerwujące bo przy każdym skoku czy też nie równym podłożu dzwoni jak owieczki na polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam ostatnio zaczęła mi dzwonić tarcza i zauważyłem, że klocki hamulcowe są chyba za luźne. Co z tym zrobić? Da się to jakoś naprawić? Jest to denerwujące bo przy każdym skoku czy też nie równym podłożu dzwoni jak owieczki na polu. Witaj, A jaki jest rozmiar tarczy i producent? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaRnaS Napisano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Witaj, A jaki jest rozmiar tarczy i producent? Pozdrawiam Tarcza 185mm. Przez rok jeździłem i nie dzwoniło, teraz jeden klocek wydaje się luźny. W hydrualice nie wiem jak się za to zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz112 Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Sprawdziłeś czy tarcza przykręcona dobrze? Czy inne śruby są po dokręcane? Ostatnio miałem taki problem i to były śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Masz sprężynkę między klockami? Jest cała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeCoR Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Nom, warto sprawdzić tą blaszkę (sprężynkę) między klockami i ew. troszkę ją odgiąć może pomóc. U mnie pomogło, już mi nie obiera hebel xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaRnaS Napisano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Śruby sprawdzałem, rzeczywiście nie sprawdzałem sprężynki, po powrocie do domu sprawdzę i się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.