Skocz do zawartości

[1800-2700] Jaki Rower MTB XC kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowy na forum, a więc Witam Wszystkich ;)

Tak jak w temacie chciałbym kupić rower MTB XC. Jeżdżę po lesie, drogach, pagórkach czasami są to bardzo wyboiste i niespodziewane trasy, a więc chciałbym MTB XC. Chciałbym aby rowerek dobrze sprawował się przez kilka lat i wytrzymał nawet 100kg :) (o ile to możliwe, aha obecnie mam niecałe 70 i 165cm, ale przez wakacje podrosnę :)). Trochę po internecie szukałem i takie rowerki mi się spodobały.

Trek 4500 Disc

Kross A6 Disc

Giant Talon 3 Disc

Scott Aspect 30 & 35

Chętnie bym poczytał Waszych opinii na temat tych rowerków albo jakieś inne lepsze propozycje. :) Tylko nie wiem czy za tą cenę nie lepiej wybrać rower z V-brake czy z tarczówkami.

Trek 4500 Disc, Scott Aspect 30 & 35 Te pozycje to rowerki o geometrii ramy turystycznej czyli siedzisz sobie bardziej wyprostowany.

Kross A6 Disc - ten rowerek ma geometrię bardziej sportową.

Jak możesz to podejdź do sklepu usiądź na rower, kapsnij się kawałek i zobaczysz co Tobie bardziej odpowiada.

Scotta aspecta miałem ale 40 - :) teraz mam rowerek o bardziej sportowym zacięciu i odpowiada mi dużo bardziej niż Aspect (o którym złego słowa nie powiem).

Zamiast aspecta zobacz sobie scotta scale 80 - gorszy osprzęt ale ta rama ;) piszą że miód malina.

Jeśli bym, się zdecydował na Kross A6 Disc, Scotta Scale 80 albo Cube Acid to dobrze było by w nich coś wymienić (jakąś cześć)?. Czytałem, że Kross ma słabe hamulce co o tym sądzicie? :) Czy lepiej zostawić sprzęt taki jaki jest? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...