Adek24 Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jestem nowy na forum, a więc Witam Wszystkich Tak jak w temacie chciałbym kupić rower MTB XC. Jeżdżę po lesie, drogach, pagórkach czasami są to bardzo wyboiste i niespodziewane trasy, a więc chciałbym MTB XC. Chciałbym aby rowerek dobrze sprawował się przez kilka lat i wytrzymał nawet 100kg (o ile to możliwe, aha obecnie mam niecałe 70 i 165cm, ale przez wakacje podrosnę ). Trochę po internecie szukałem i takie rowerki mi się spodobały. Trek 4500 Disc Kross A6 Disc Giant Talon 3 Disc Scott Aspect 30 & 35 Chętnie bym poczytał Waszych opinii na temat tych rowerków albo jakieś inne lepsze propozycje. Tylko nie wiem czy za tą cenę nie lepiej wybrać rower z V-brake czy z tarczówkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jeśli do 2700zł to polecam Cube Acid na 2010 rok 2600zł na Allegrubo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szefix Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Trek 4500 Disc, Scott Aspect 30 & 35 Te pozycje to rowerki o geometrii ramy turystycznej czyli siedzisz sobie bardziej wyprostowany. Kross A6 Disc - ten rowerek ma geometrię bardziej sportową. Jak możesz to podejdź do sklepu usiądź na rower, kapsnij się kawałek i zobaczysz co Tobie bardziej odpowiada. Scotta aspecta miałem ale 40 - teraz mam rowerek o bardziej sportowym zacięciu i odpowiada mi dużo bardziej niż Aspect (o którym złego słowa nie powiem). Zamiast aspecta zobacz sobie scotta scale 80 - gorszy osprzęt ale ta rama piszą że miód malina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek24 Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jeśli bym, się zdecydował na Kross A6 Disc, Scotta Scale 80 albo Cube Acid to dobrze było by w nich coś wymienić (jakąś cześć)?. Czytałem, że Kross ma słabe hamulce co o tym sądzicie? Czy lepiej zostawić sprzęt taki jaki jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 W Cubie raczej nic do wymiany nie masz , jeżeli mało ważysz to jedynie amortyzator ( Dart3) może okazać się za twardy ; ale może być też tak że trafisz na dobrą dla ciebie sprężynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek24 Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Chętnie bym przeczytał opinii o Krosie. Jakoś ten Cube taki nie do końca dla mnie. Ale może jednak... Poczekam aż wypowie się kilka osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinw Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 http://www.allegro.pl/item1118405446_merida_matts_tfs_xc_700_v_2009_od_merluk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.