Kajtek Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam Jakieś 2 tyg. temu wkręciła się moja x5 w szprychy po czym zawiozłem rower do naprawy. Założył mi sram sx 4 i posmarował łańcuch normalnym smarem. Dzisiaj po lekkiej jedzcie zaczeło coś strzelać na kasecie a sramka jak do dej pory chodził cicho a teraz hałasuje. I czy to może być wina tego samru który się zabrudził i przestał wykonywać swoją prace? Czy tez może źle wyregulowana przerzutka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jedno i drugie jest możliwe. Myślę, że najprościej byłoby... sprawdzić obie możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajtek Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 ale ze jak to spr ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Wyczyść napęd, i ponownie nasmaruj. Jak dalej będzie głośno to spróbuj wyregulować przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajtek Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 spróbuje ale z wyregulowaniem przerzutki bedzię ciężko gdyż jestem w tym zielony xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Może za pierwszym razem tego idealnie nie zrobisz, ale spróbuj: http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-tylnej-przerzutki/ Spróbuj trochę wykręcić śrubkę baryłkową przy przerzutce lub manetce i zobacz czy będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Spróbuj, spróbuj tam... Nie wiadomo czy linka jest za mocno naciągnięta czy też za luźna. Przeczytaj FAQ i w razie wątpliwości pytaj. Strzelanie kojarzy mi się z piaskiem przyklejonym do kasety, łańcucha. ....a sramka hałasuje to znaczy co ?? Nie wchodzi bieg ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajtek Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 niee tylko wcześniej tak cicho chodziła ale myśle zę smr dostał sie na łozyska w kółkach w wózku i jeszcze piasek i dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Zrób konserwacje całego napędu, może serwis trochę przesadził z olejeniem łańcucha i teraz wszystko się do niego lepi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.