Krzysiek90 Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Witam Szukam taniego używanego roweru dla brata, cena max 430 zł rozmiar najlepiej 17 znalazłem hexagona v6 z 2006 roku http://allegro.pl/item1115401672_rower_mtb_kross_hexagon_v6.html kaseta chyba w nie najlepszym stanie, ale jakaś najprostsza majątek nie kosztuje więc mógłbym kupić nową opłaca się kupić ten rower ?
c1ach Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Kaseta nie wygląda źle (jest tylko trochę przybrudzona), choć nie widać jednej koronki na której jest łańcuch. Tylne widełki są dziwnie poobijane i co ważne - hak przerzutki jest krzywy (na zdjęciu wyraźnie odstaje, z krzywym hakiem niekoniecznie będzie się dało dobrze wyregulować przerzutkę). Koszt nowego to ok. 20 zł albo prostowanie na własną rękę. Zanim kupisz ten rower najlepiej zażądaj szczegółowych zdjęć: - stan wszystkich koronek kasety, korby - golenie amortyzatora - XCM'y mają tą wadę, że wraz z przebiegiem schodzi powłoka z górnych goleni - stan haka jak i samej przerzutki - hak nie krzywi się sam z siebie, być może i przerzutka/wózek nie są proste - stan klocków hamulcowych i obręczy (na zdjęciu, nie słownie) Dopiero po oglądnięciu tego będziesz mógł określić stan roweru i to, jakich inwestycji wymaga on na starcie. Niestety luzu na piastach, amortyzatorze i wszelkich elementach łożyskowanych przez internet nie możesz sprawdzić, a szkoda. O stanie roweru w aukcji nie ma nic, a sytuacja z hakiem bardzo podejrzana, sprzedawca nie zdobył jakoś mojego zaufania. Tyle
Krzysiek90 Napisano 8 Lipca 2010 Autor Napisano 8 Lipca 2010 zrezygnowałem z tego hexagona na rower mogę przeznaczyć 500 + przesyłka jakieś propozycje ?
adii22 Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Podaj nam wagę braciszka, jego wzrost, styl jazdy, ew. jakieś upodobania co do kolorów (coby nie trafić mu z nie takim kolorem ramy, bo może nie jeździć, a przecież nie o to nam chodzi, prawda? ). No, i jego wymagania od roweru. Od siebie mogę polecić: Trek Dość stary, ale po konserwacji (wymiana smarów wszelakich itp) będzie bardzo ok. Sztywniak, ale stalowy, mniejsze nierówności stłumi. Cena bardzo przystępna Giant Młodszy od Treka, na gorszym osprzęcie, ale rozwojowy, ze względu na stery 1 1/8 cala i trwalszy - ma wymienny hak przerzutki. Obecna cena jest puki co ok, ale prawdopodobnie przekroczy pułap 600zł GT GT to GT, klasa sama w sobie Też sztywniak, też stalowy, ale ma naprawdę niezłe komponenty. No, i Kup Teraz Author Chętnie bym Ci go podebrał, ale tak się składa, że mam rower a funduszy brak Cena zapewne skoczy, ale możesz się ugadać z kolesiem. Tyle teorii, a praktyka mówi, że za te komponenty przyjdzie zapłacić dużo więcej. Ale zalicytować warto naprawdę warto. Tyle ode mnie, rewelacji jak widać nie ma, ale złomu też nie kupisz. Podsyłaj nam linki do rowerów, które chciałbyś kupić, doradzimy Ci co i jak I generalnie lepiej w tej cenie zrezygnować z amortyzatora (prawdopodobnie lipnego w tej klasie, ale to nie reguła) na rzecz sztywnego widła. Marin Prawdę mówiąc nie znam tej marki, ale osprzęt budzi respekt. W sumie skusiłbym się, choćby dla samych części
Corratec Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Po co podajesz mu rowery które będą kosztować ponad 1500zł. czyli marin i author.
Krzysiek90 Napisano 9 Lipca 2010 Autor Napisano 9 Lipca 2010 adii22, raczej żaden z podanych. Cześć przekroczy mój budżet, a ten Terk trochę nie bardzo przede wszystkim chodzi mi o dobrą ramę do możliwej dalszej rozbudowy doszło coś nowego: http://allegro.pl/item1136874037_okazja_schwinn_kola_26.html tutaj trzeba by dokupić oponki, ale jakieś tanie się znajdzie, to nie problem http://allegro.pl/item1136898011_rower_giant_rock_rozm_s_stan_bdb.html zdaje sobie sprawę że za tą cenę dobrze działającego amortyzatora nie dostanę.
adii22 Napisano 13 Lipca 2010 Napisano 13 Lipca 2010 Z tych 2 raczej Giant, bo ma sterówkę 1 1/8" a Schwinn 1" - obecnie odchodzą od tej średnicy. Oba mają niewymienne haki przerzutek, co jest nieco kichą, ale przy normalnej jeździe nie powinno być problemów - gorzej, gdy się skrzywi. Generalnie brałbym Gianta. Ew. poszperałbym za Hexagonem V4 z lat poprzednich lub starymi (rocznik koło 2006) Levelami od Krossa. O ile rama będzie dobra, można brać, bo to niezłe bazy pod rozbudowę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.