szczuplaanna Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Cześć chłopcy. Po udanym zakupie roweru Panther Pro Xr777, poszukuję roweru dla taty. Człowiek w sile wieku 49lat ( 180cm, 82kg ) uparł się że jak kupować to coś co zrobi wrażenie na kolegach i będzie super jakości. W związku z tym, iż pozytywnie zaskoczyła mnie obsługa sklepu rowerzysta, jeżeli chodzi o doradzanie i realizację, zwróciłam się do nich jako pierwszych... z radością zaproponowali mi dwa modele: 1. Merida Carbon FLX Special Edition : http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-carbon-flx-special-edition-d-2009.html?keyword=merida+carbon model w sumie z 2009 ale cena poniżej 4 tysięcy 2. Rower Kelly's Mobster 2010 za 5900zł Proszę o sugestie, który z modeli jest lepszy do jazdy po ścieżkach rowerowych i w lesie delikatnie. Pozdrówki i z góry dziękuję.
Pitof Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Witam, do jazdy po ścieżkach rowerowych i w lesie delikatnie to lepiej będą się nadawały rowery crossowe, a nie MTB, które pokazałaś. Z carbonu w podobnym budżecie mogą być Authory: Synergy 2009, Synergy 2010 lub Avion 2010.. Nie wiem tylko czy wrażenie robią wystarczające
Rulez Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Dokładnie, zamiast roweru do lansu , wybierz rower odpowiedni do stylu jady (czyli Author).
szczuplaanna Napisano 8 Lipca 2010 Autor Napisano 8 Lipca 2010 Ma być góral Tata kupił już rurkę amortyzowaną pod siodełko i regulowany mostek. Authory się nie podobają
spootnick Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 No to chyba nie zostaje nic innego jak wybrać ten co się lepiej prezentuje.
tompoe Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Po pierwsze kupowanie sztycy amortyzowanej i regulowanego mostka do proponowanych rowerów to jak załozenie choinki o zapachu kokosowym do Lambo albo inngo supercara., a już szczególnie gdy ma to robić wrażenie. Po drugie rowery klasy XC(prawdziwe XC) są maszynami średnio wygodnymi, podobnie jak szosówki zawodowców. Reasumując chcesz, aby Tata jeździł na rowerze i cieszył się jazdą, czy zeby cieszył się szacunkiem na dzielni, ale nie miał frajdy z jazdy.
Pitof Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 tompoe zapewniam Cię, że regulowany mostek na carbonowym MTB będzie robił piorunujące wrażenie
spootnick Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Jeszcze lepsze wrażenie zrobiłby pewnie turystyczny regulowany mostek w komplecie ze Sram XX
kubek20 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 a po za tym jak tata kupił rurkę amortyzowaną pod siodełko to skąd wiedział jaką w nowym rowerze ona będzie miala średnicę ? Ja kupiłbym crossa,(tak jak juz tompoe napisał) do rekreacyjnej jazdy nie nadaje się rower z geometrią do XC (mocno pochylona pozycja), po prostu tacie będzie się na nim niewygodnie jeździło. Crossy są dużo wygodniejsze, i lepiej się na nich jeździ na asfalcie
daro77 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 A tam....amortyzowane rurki-srurki i regulowane mostki, poprawi się wygląd ale tylko nieznacznie Z własnego doświadczenia wiem że największe wrażenie zrobi koszyczek na przodzie a w koszyczku mały piesek, każdy się obejrzy. Kto tam się zorientuje że rama jest karbonowa, względnie można zamówić taką naklejkę na całą rurę (UWAGA - RAMA CARBON) Soory, nie mogłem się powstrzymać...
ukaniex Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Przestańcie się rozczulać. Jak ma za dużo pieniędzy do wyrzucenia w błoto niech kupi jak najdroższy... za 2 miesiące na allegro będziemy mieli okazję kupić za 1/3 ceny jakiegoś fajnego carbona w stanie idealnym.
Rulez Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Jeszcze można świecące nakrętki na zaworek czy świecące koraliki zamontować, wtedy to jest super bajer . A ponadto to ja bym starego razem z tym rowerem MTB gdzieś w Beskidach wysadził i niech pedałuje, wtedy będzie wiedział do czego taki rower służy.
Flash3M Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 chwila... kupił sztycę przed wyborem roweru? to może niech wybierze ten rower, do którego będzie pasowała średnica kupionej "rurki"?
Lemo Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 http://www.allegro.pl/item1126937001_tani_meski_super_rower_clipper_zobacz.html Ja takim jeździłem przez 10lat i nie narzekałem...Jak by ojciec kupił jaskrawe opancerzenie linek sztyca na nim będzie efektownie wyglądać
geq Napisano 10 Lipca 2010 Napisano 10 Lipca 2010 Daj tacie pojeździć na swoim (z tego co pamiętam jest tylko 1cm wyższy), potem niech przymierzy sobie jakiegoś crossa i podejmie decyzję czy aby na pewno warto kupić coś co zrobi wrażenie na kolegach kosztem własnej wyody.
szczuplaanna Napisano 15 Lipca 2010 Autor Napisano 15 Lipca 2010 Przestańcie się rozczulać. Jak ma za dużo pieniędzy do wyrzucenia w błoto niech kupi jak najdroższy... za 2 miesiące na allegro będziemy mieli okazję kupić za 1/3 ceny jakiegoś fajnego carbona w stanie idealnym. A co Ty cudze pieniądze liczysz! ?
dobry Napisano 15 Lipca 2010 Napisano 15 Lipca 2010 Z tych dwóch rowerów moim zdaniem bardziej zaimponuje kolegom Kellys Mobster. A głównie ze względu na nietuzinkowo wyglądające hamulce. Hayesy robią bądź co bądź fajnie wyglądający sprzęt. Poza tym korba SLX i kolorystycznie fajniejszy niż merida. Chyba że w rowerzyście mają jeszcze tą białą meridę. Taka moja opinia. Ale mostek i sztycę niech odda do sklepu. Wystarczy jak przekręci mostek i pewnie wystarczy. edit: mój błąd. ta biała merida to jakiś stary model, 2007 albo 2008
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.