Skocz do zawartości

[rower] Rower z ramą karbonową , porównanie ofert

szczuplaanna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć chłopcy.

Po udanym zakupie roweru Panther Pro Xr777, poszukuję roweru dla taty.

Człowiek w sile wieku 49lat ( 180cm, 82kg ) uparł się że jak kupować to coś co zrobi wrażenie na kolegach i będzie super jakości.

W związku z tym, iż pozytywnie zaskoczyła mnie obsługa sklepu rowerzysta, jeżeli chodzi o doradzanie i realizację, zwróciłam się

do nich jako pierwszych... z radością zaproponowali mi dwa modele:

1. Merida Carbon FLX Special Edition : http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-carbon-flx-special-edition-d-2009.html?keyword=merida+carbon

model w sumie z 2009 ale cena poniżej 4 tysięcy

2. Rower Kelly's Mobster 2010 za 5900zł

Proszę o sugestie, który z modeli jest lepszy do jazdy po ścieżkach rowerowych i w lesie delikatnie.

Pozdrówki i z góry dziękuję.

Napisano

Po pierwsze kupowanie sztycy amortyzowanej i regulowanego mostka do proponowanych rowerów to jak załozenie choinki o zapachu kokosowym do Lambo albo inngo supercara., a już szczególnie gdy ma to robić wrażenie.

Po drugie rowery klasy XC(prawdziwe XC) są maszynami średnio wygodnymi, podobnie jak szosówki zawodowców.

Reasumując chcesz, aby Tata jeździł na rowerze i cieszył się jazdą, czy zeby cieszył się szacunkiem na dzielni, ale nie miał frajdy z jazdy.

Napisano
;) a po za tym jak tata kupił rurkę amortyzowaną pod siodełko to skąd wiedział jaką w nowym rowerze ona będzie miala średnicę ? Ja kupiłbym crossa,(tak jak juz tompoe napisał) do rekreacyjnej jazdy nie nadaje się rower z geometrią do XC (mocno pochylona pozycja), po prostu tacie będzie się na nim niewygodnie jeździło. Crossy są dużo wygodniejsze, i lepiej się na nich jeździ na asfalcie
Napisano

A tam....amortyzowane rurki-srurki i regulowane mostki, poprawi się wygląd ale tylko nieznacznie ;)

Z własnego doświadczenia wiem że największe wrażenie zrobi koszyczek na przodzie a w koszyczku mały piesek, każdy się obejrzy. :D

Kto tam się zorientuje że rama jest karbonowa, względnie można zamówić taką naklejkę na całą rurę (UWAGA - RAMA CARBON)

:)

Soory, nie mogłem się powstrzymać...

Napisano

Przestańcie się rozczulać. Jak ma za dużo pieniędzy do wyrzucenia w błoto niech kupi jak najdroższy... za 2 miesiące na allegro będziemy mieli okazję kupić za 1/3 ceny jakiegoś fajnego carbona w stanie idealnym. icon_lol.gif

Napisano

Jeszcze można świecące nakrętki na zaworek czy świecące koraliki zamontować, wtedy to jest super bajer .

A ponadto to ja bym starego razem z tym rowerem MTB gdzieś w Beskidach wysadził i niech pedałuje, wtedy będzie wiedział do czego taki rower służy.

Napisano

chwila... kupił sztycę przed wyborem roweru?

to może niech wybierze ten rower, do którego będzie pasowała średnica kupionej "rurki"? :thumbsup:

Napisano

Daj tacie pojeździć na swoim (z tego co pamiętam jest tylko 1cm wyższy), potem niech przymierzy sobie jakiegoś crossa i podejmie decyzję czy aby na pewno warto kupić coś co zrobi wrażenie na kolegach kosztem własnej wyody.

Napisano

Przestańcie się rozczulać. Jak ma za dużo pieniędzy do wyrzucenia w błoto niech kupi jak najdroższy... za 2 miesiące na allegro będziemy mieli okazję kupić za 1/3 ceny jakiegoś fajnego carbona w stanie idealnym. icon_lol.gif

A co Ty cudze pieniądze liczysz! ?

Napisano

Z tych dwóch rowerów moim zdaniem bardziej zaimponuje kolegom Kellys Mobster. A głównie ze względu na nietuzinkowo wyglądające hamulce. Hayesy robią bądź co bądź fajnie wyglądający sprzęt. Poza tym korba SLX i kolorystycznie fajniejszy niż merida. Chyba że w rowerzyście mają jeszcze tą białą meridę.

Taka moja opinia.

Ale mostek i sztycę niech odda do sklepu. Wystarczy jak przekręci mostek i pewnie wystarczy.

edit: mój błąd. ta biała merida to jakiś stary model, 2007 albo 2008

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...