IamThoth Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam. Miałem wypadek i prawa klamka hamulcowa jest roztrzaskana. Ile kosztuje sama klamka do tego modelu ew. jaki zamiennik (to wtedy dwie od razu zmienię). Hamulce to Tektro Auriga Comp. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 nie lepiej poszukac na allegro, lub u dystrybutora? To nie jest jakis super drogi hamulec, aby polowa uzytkownikow tego forum sie nim zachwycala i go posiadała. Porponuje google. zajmnie to mniej czasu niz czekanie na odpowiedz na forum, ktorej pewnie i tak nie otrzymasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Sprawdź w sieci czy klamka od Tektro Auriga będzie pasowała, bo taką może znajde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamThoth Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Właśnie to jest auriga. Napisałem do Meridy to dali mi namiar do dystrybutora. Ale mimo to chciałem się spytać czy nie lepiej kupić jakieś fajniejsze klamki, które będą pasowały. Jak ktoś ma załtwić klamkę auriga comp (po taniości, używaną albo co) to bardzo bym prosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Właśnie to jest auriga. Napisałem do Meridy to dali mi namiar do dystrybutora. Ale mimo to chciałem się spytać czy nie lepiej kupić jakieś fajniejsze klamki, które będą pasowały. Jak ktoś ma załtwić klamkę auriga comp (po taniości, używaną albo co) to bardzo bym prosił. Jak będziesz zainteresowany to kolega wiem że ma hamulec Tekro Auriga (nie Auriga Comp!). Jeżeli klamka by Ci pasowała mogę zapytać o cenę. Coś takego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lbx Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 nie wiem jaka jest roznica pomiedzy comp a zwykla auriga (w instrukcji jest rozroznienie na sposoby odpowietrzania, ale 'o so cho' to nie wiem), ja w swojej zjechalem srube regulacyjna, w serwisie coolbike`a starali sie znalezc zestaw naprawczy, lub tez sama klamke, ale dystrybutor na Polske odpowiedzial ze sprowadza wylacznie kompletne zestawy, moze do tej pory (pare mies) cos sie zmienilo, ale na forum proponowali zamiane na juicy 3, jako ze tez na mineralnym chodzi i wkrety takie same. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamThoth Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Czyli klamki od Juicy 3 pasują?? Auriga comp ma troszkę inna hmm... klamkę klamki Auriga Comp wygląda tak. Spytaj o cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Nie pasują bo Juicy chodzą na docie a Tektro na mineralnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamThoth Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Czyli klamki tylko tektro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Moim zdaniem bez problemu powinny pasować klamki Shimano BR-M486 / 525 / 570 - były dostępne same klamki u dystrybutora po 70-80 zł za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamThoth Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Facet w serwisie się kłócił, że nie. Ale napisze do dystrybutora, a jak nie to Deorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Zakładałem te deorki do magury marty i wszystko działa, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Teoretycznie pasują od Shimano i Magury ale praktycznie to nikt ci nic nie zagwarantuje, bo różnice w tłoczkach mogą się przekładać na skuteczność hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamThoth Napisano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Dobra biorę Deorki. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Daj znać jak założysz czy wszystko w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.