rowerowiec77 Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 czesc cy oplaca sie to kupic?? https://ssl.allegro.pl/item1120635942_rock_shox_boxxer_team_bialy.html
PiterForce5 Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Amortyzator takiej klasy za 400zł!! Zawsze musi mieć jakąś wadę, nikt normalny nie sprzedawał by go za tyle pieniędzy... Tu masz chyba najtaniej: http://www.allegro.pl/item1103938764_rock_shox_boxxer_race_2010_2_lata_gwarancji.html
ukaniex Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Jak znajdziesz pasujące dolne golenie i kupisz je za grosze to warto...
Artursx1 Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Golenie do Boxxerka 300 zł najtaniej . Boxxera tego nie warto kupować bo to dość "olejożerny" amorek , jest z nim masa problemów oraz ogólnie roczniki 03-04 były mocno niedopracowane . Z tego co widać to ma golenie od modela podajże 06 WC . Podkowy nie da się zaspawać bo to magnez i nie idzie tego spawać .
Miecho87 Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Linki z pierwszej strony wyników Google: Mój odnośnik Mój odnośnik Mój odnośnik Mój odnośnik Dalej mi się nie chciało przeglądać, ale jak komuś zależy... Choć w tym przypadku osobiście odradzam.
enduroriderPL Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 To nie jest kwestia czy magnezu nie da się spawać tylko kto to pospawa w tym kraju. Znalezienie kogoś kto naprawde potrafić spawać alu to już jest na granicy cudu a co dopiero mówić o magnezie.
Miecho87 Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Dokładnie tak. A już w takim miejscu, takie pęknięcie. Dlatego nie mówię, że to ma sens, bo nie ma żadnego, tylko chciałem zaznaczyć, że jest możliwe.
Artursx1 Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 Gdzieś kiedyś widziałem ofertę kogoś kto " klei " golenie i daje na to nawet gwarancję . Kiedyś kolega zaspawał migomatem golenie w RST , niby się udało , ale połączenie było bardzo słabe i pękło naraz po złożeniu .
enduroriderPL Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 rtursx1 jeżeli myślimy o tym samym pod pojęciem "klejenie" to był to proces polegający na tym iż "pan spec" oklejał booster włóknem szklanym nasączonym żywicą. Wyglądało to po prostu jak żygowina no ale golenie były "sklejone" Ludzie w desperacji łapali sie za takie metody, ale póżniej coś cicho bylo jak dalej się to sprawdzalo. Można robić różne patenty łącznie z tym, że pęknięty booster jest skręcony na kawał blachy i dwa wkręty ale ja uważam, że pęknięty odlew magnezowy bądź aluminiowy po prostu trzeba wymienić na sprawny. Szczerze mówiąc bałbym sie jechać w góry na naprawianych metodą druciarską goleniach, ale w Polska można zobaczyć cuda każdego sortu...
Gość Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 No przyznam,ze w gorach jak jezdze 17 lat jeszcze cudow nie widzialem
enduroriderPL Napisano 8 Lipca 2010 Napisano 8 Lipca 2010 shotgun miałem na mysli cuda w Polsce ogólnie a nie tylko w górach. To są takie "patenty" jak samochody spawane z dwóch/trzech części, boostery łączone blachą i wkrętami, amor smarowany kremem nivea (autentyk!) czy też z tego forum stwierdzenie, że smar z litem rozpuszcza golenie magnezowe. To ostatnie to moje ulubione.
ttomii88 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Jezeli kupisz gdzies tanio golenie to sie oplaca o ile reszta jest w przyzwoitym stanie, na allegro mozna golenie kupic ale trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i miec ok 300zl na ten wydatek. Co do spawania przychyle sie do opinii poprzednikow, prawdobodobnie nikt tego nie zespawa. Ja osobiscie 2 razy dawalem amortyzator do zespawania, co prawda byly to golenie od manitou blacka, raz wyszlo bardzo dobrze, jednak za drugim razem wyszlo tak, ze golenie nadawaly sie na smietnik.
blair7 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Druga sprawa to to ze boxxery to drogie amory w eksploatacji (czeste i osztowne serwisy), jesli chcesz amora niemal bezobslugowego to "ósemki" kup, albo jakies "szóstki"
Artursx1 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Oooo tak , Boxxery poniżej 2006 to mocno "olejożerne" amory . Mój litr oleju brał w 3-4 mies .... bo olej się w nim mocno brudził , a na zabrudzonym oleju nie działał zabardzo w sumie to ogólnie te boxxery nie działają . Mocno twarde i nieczułe a na dropach dobijał . Zaletą jego jest waga i to jedyna zaleta .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.