vocativus Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Witam Zastanawiam się nad wymianą ramy w moim kilkunastoletnim rowerze. Rama wg. różnych tabelek i sposobów liczenia powinna mieć jak dla mnie 18 cali. Konkretne wymagania wględem ramy to wytrzymałość na mróz, deszcz, śnieg, sól i wszelkie dziadostwa na miejskich ulicach. Musi wyć wytrzymała i przeżyć jazdę po poniemieckiej kostce granitowej na twardych oponach. Musi mieć możliwość podłączenia hamulców v-brake i tarczowych, miejsce na bidon, błotniki i bagażnik. Nie mam póki co pieniędzy na wymianę kół więc i muszą do niej pasować koła 26 cali z tradycyjną osią piasty - tą taką śrubą. Rower jest na codzień wykorzystywany jako środek transportu w mieście + wypady rekreacyjne do lasów itp. Często zdarza się jechać po ulicy na obrzeżach miasta. I wyniuchałem takie oto: rama - http://www.centrumrowerowe.pl/004426/Accent-rama_MTB_RANGER_grafitowa/Produkt.aspx będzie to wytrzymałe i "na lata"? Jak macie jakieś propozycje to piszcie. Z góry dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.