MelodicPunk Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam! Może ktoś polecić jakieś miejsce gdzie mógłbym jeździć sobie w spokoju rundy? Chodzi o trasę szosową, sama runda nie musi być długa, jak wpadnę w trans to się i tak szybko nie znudzę, a chciałbym sprawdzić ile km. na raz jestem w stanie przejechać (tutaj muszę zaznaczyć że dotychczas byłem raczej niedzielnym rowerzystą), w tym roku najwięcej chyba coś koło 60 na raz - więc malutko. Na 7 kilometrowej trasie, którą jeżdżę do mojej dziewczyny, na rowerze crossowym wykręcam średnią 24 km, choć teren niekoniecznie równy i do tego sporo świateł, ale to malutko i chciałbym się rozkręcić. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 napisz jaka okolica-część warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MelodicPunk Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Bemowo - Bielany były by naturalnym wyborem ze względu na moje miejsce zamieszkania ale jeśli trzeba to z chęcią gdzieś podjadę myślałem też żeby poszukać osób do jeżdżenia na dłuższych czasach, ale raczej bym siedziałbym komuś na kole i próbował łapać oddech, więc póki co lepiej samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Zrób sobie rundę do G.Kalwarii powrót przez Otwock, albo wybierz cel np jakieś miasto i goń w te i z powrotem. Lepiej się jedzie niż x pętli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Lookas dobrze mówi, taka trasa G.Kalwaria - Otwock, jest bardzo przyjemna, i można załapać się na całkiem ciekawy choć krótki podjazd przed samą G.Kalwarią, zwłaszcza jak się jedzie wzdłuż wału Zawadowskiego ale raczej nie na szosówce, tylko nie jestem pewien czy jej długość przypasuje autorowi wątku, bo z Bemowa, Bielan to będzie ponad 100, ale naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MelodicPunk Napisano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Dziękuje za wszelkie sugestie jak już wybiorę się na taką wyprawę (bo póki co 100km jest dla mnie niczym wyprawa na marsa) napiszę swoje spostrzeżenia pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 http://gdzienarower.pl/showpage.php?pageID=45&rid=421 http://gdzienarower.pl/showpage.php?pageID=45&rid=246 trasy te można jeszcze zmodyfikowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackKormo Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Most Siekierkowski - Wilanów - Konstancin - Góra Kalwaria - (przez Wisłę) - Otwock Wielki - Karczew - Józefów - Wałem Miedzeszyńskim do mostu Siekierkowskiego. Runda ma ok. 80-85km. Do Powsina masz elegancką ścieżkę rowerową. Potem niestety drogą, ale w weekendy nie ma zbytniego obciążenia. Za mostem w Gorze Kalwarii, to jest na wschodnim brzegu zjeżdżasz na wioski pustymi asfaltowymi drogami, mijasz między innymi pałac w Otwocku Wielkim, potem niestety znowu trasą (fragment Karczew-Józefów zamkniety dla samochodów z powodu podmycia mostu :-))), od Wawra masz ścieżkę rowerową po koronie wału p-powodziowego, wzdłuż Trasy Siekierkowskiej ścieżek rowerowych ile dusza zapragnie. Całość niezbyt wymagająca, sporo atrakcji po drodze aby na przykład przerwy zrobić i coś odwiedzieć, w sam raz na rower szosowy lub turystyczny. Atrakcje: Powsin - ogród botaniczny Konstacin - wille, park zdrojowy z solanką itd. Góra Kalwaria - zabytkowe kościoły, układ urbanistyczny i 2 km dalej ruiny w Czersku Otwock Wielki - elegancki pałac Bielińskich Otwock i okolice jak się zapuścisz w uliczki to wille świdermaierowskie i inne pamiątki dawnego letniska. Polecam trasę, sam robiłem ją już z 2 razy :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.