kyloziom Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Chce założyć do mojego roweru hamulec tarczowy na przód. Ale nie wiem czy ten amor bedzie mógło opsłużyć dużą tarcze np 203mm. Czy trzeba zakupić mniejszą?
Mod Team michuuu Napisano 6 Lipca 2010 Mod Team Napisano 6 Lipca 2010 http://www.eurobike....p/srsuntour/xcr Piszą że max 185mm. Montaż większej niż producent przewiduje to ryzyko szybszego zmęczenia amorka.
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2010 Mod Team Napisano 6 Lipca 2010 Ja bym sie nie wyrywał ponad 160.
Schwefel Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Ja także, bo XCR dość szybko łapie luzy przy hydrauliku i tarczy 160mm. Z resztą rower Arkus Vip nie wskazuje żebyś uprawiał jakieś ostre dyscypliny. Ja wiem, że jak się ma 200mm to jest szpan na osiedlu ale trzeba też myśleć logicznie.
kyloziom Napisano 7 Lipca 2010 Autor Napisano 7 Lipca 2010 Nie chciałem zakładać dla szpanu. Tylko takie tarcze sa zazwyczaj na przód i dlatego pytałem. Wielkie dzieki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.