Skocz do zawartości

[rower] Hexagon V2 - gdzie najlepiej kupić, internet czy sklep (Kraków) ?

freelancer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od jakiegoś czasu już zamierzałem kupić rower i w końcu doszedłem do wniosku, że najbardziej pasowałby mi Kross Hexagon V2 (nie chcę wydać więcej jak kilka stów, 900 zł to absolutne maksimum). Teraz pojawia się jednak pytanie, czy kupowanie przez internet jest bezpieczne? Głównie interesowałem się ofertami na Allegro, bo tam są najniższe ceny, ale no właśnie, aż podejrzanie niskie. Rower który na stronie producenta kosztuje prawie 900 zł, na Allegro można kupić za 650 zł. W cuda nie wierzę, ale jeśli można, to chciałbym zaoszczędzić jak najwięcej (pod warunkiem, że rower nie rozleci się po przejechaniu kilku kilometrów).

Może mi ktoś z Was doradzić gdzie najlepiej w takim razie kupić? A jeśli miałby to być zwykły sklep, to jaki w Krakowie byłby najlepszy do tego?

Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Napisano

Wydaje mi się, że na allegro i na stronie Krossa są modele z innych roczników. Na allegro są raczej z poprzednich sezonów, są też wersje eksportowe, stąd niższe ceny. Jeśli Ci się podobają to jak najbardziej są ok. Oczywiście najlepiej jest kupić na miejscu, ze względu na gwarancję/serwis. Bezpieczniej niż na allegro można kupić w sklepach internetowych, które mają Krossa, możesz spróbować tam wynegocjować też jakąś dobrą cenę, np. ten z postu wyżej.

Napisano

Nie wiem jak z aukcjami z Hexagonem ale ja kupiłem Krossa Crow Prerię za 1199zł, a na stronie producenta jest 1599zł. Rower przyszedł w dwa dni kurierem DHL zapakowany elegancko (poprosiłem przesyłkę gabarytową za 50zł aby tylko zamontować kierownice i pedały, koło było zamocowane, rower wyregulowany). Kontakt ok, firma w porządku, był jednak lekki bubel bo kierownica w transporcie obtarła lekko amortyzator - zsuneła się gąbka na amorku i powstało lekkie obicie, sprzedawca zaproponował mi gratis jako rekompensatę. A że to alu rama to nie przejmowałem się obiciem bo i tam opaski na licznik zasłaniają tamte miejsce.

Reasumując - moim zdaniem opłaca się, zaoszczędzisz 3-4 stówy, tylko poproś przed wysyłką o porządne zabezpieczenie przed uszkodzeniami/ubezpieczenie paczki itp. Gościu u którego kupowałem ma konto "bicycl" - pomimo incydentu polecam, bo może ja miałem pecha tylko - koleś ma niskie ceny, dobry kontakt, a w moim przypadku zachował się uczciwie i zaproponował gratis do wyboru (wybrałem oświetlenie warte 60zł)

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Akurat patrząc na Allegro rozważałem właśnie rower od tego Bicycl'a, bo Hexagona V2 ma za 649 zł, co w porównaniu z cenami producenta pozwala zaoszczędzić 200 zł. W takim razie poważnie rozważę zakup właśnie tam. :)

Btw czy rama 19'' w razie czego będzie dobra przy wzroście 177 cm? Bo teoretycznie najlepsza byłaby 18'', gdyby była. ;)

Napisano

Ja mam 173cm, miałem ramę w góralu 19,5'' i było ok (siodełko wyciągnięte do 1/4 lub 1/3, nie pamiętam dokładnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...