Skocz do zawartości

[skandia] klasyfikacja generalna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zajmuję miejsce szóste w mini. Kombinuję jak mogę się dostać wyżej (oczywiście uczciwie). Na miejscu piątym jest zawodnik, który brał udział na maratonach w: Chodzieży, Białowieży, Olsztynie, Sopocie i Nałęczowie. Punkty układają się kolejno: 164, 98, 117, 106, 130. Interesuje mnie jego wynik z Chodzieży, bo jest nieprzeciętnie (jak na jego późniejsze rezultaty) dobry. i tutaj nasuwa mi się pytanie: Czy da się oszukać punktację?? Może biker ten skrócił trasę, co mu dało tyle punktów??

pozdRower

Napisano

Moze, moze, nie ma co gdybac. A moze mial infekcje, moze mniej czasu na trening, moze zlapal gume. Moze mu pasuja takie trasy jak w Chodziezy. Tez z niektorych maratonow mam 30% lepszy wynik niz z innych.

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Punkty są liczone wględem pierwszego zawodnika w danej kategorii. w tym przypadku wystarczyło że pierwszy byl gorszy niż na innych maratonach żeby ten konkretny miał lepszy wynik. świetnie to widać np. na dziewczynach.moze przyjechac godzine po chłopaku, a mieć lepsze albo niewiele gorsze punkty od niego.

• 3 tygodnie później...
Napisano

moim zdaniem w tym roku na skandii nie da się oszukiwać, oprócz mat na trasie zawsze jest kilku ludzi w newralgicznych miejscach, którzy spisują numery przejeżdzających

Napisano

da się oszukiwać, sam byłem świadkiem jak w gdańsku po ścianie i zjeździe płaczu na sam koniec zarówno zawodnicy medio jak i mini dojeżdżali z prawej strony. zapytałem takiego pana - nie będę podawał numeru - skąd się tu wziął on zdziwiony że właśnie nie było górki, po czym jasno mu zakomunikowałem że skrócił głośno powtórzyłem jego numer a co się potem okazało gość był 10 miejsc za mną sklasyfikowany. tak więc kto ma ściąć to zetnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...